Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság főtitkárává választották az MH EK főorvosát

Új tisztségviselőket választott a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT). A szervezet Siófokon tartotta hatvanadik nagygyűlését 2018. június 2-6. között. Az MGT főtitkárává választották Dr. Gyökeres Tibort, az MH Egészségügyi Központ Gasztroenterológai Osztályának részlegvezető főorvosát, aki korábban az Endoszkópos Szekció főtitkára volt, majd 2012-től az elnöke.

1609151643
Az emésztőszervek működésével és azok betegségeivel foglalkozó szakemberek 1957. végén hozták létre a Magyar Belgyógyász Társaság Gasztroenterológiai Szekcióját, amelynek utódaként 1966-ban alakult meg a Magyar Gasztroenterológiai Társaság. A társaságnak jelenleg több mint 800 tagja van.

A főtitkári tisztségre pályázati programmal lehet jelentkezni és a tagok szavazatai alapján döntenek a jelöltről. Dr. Gyökeres Tibor programjának legfontosabb része a nagygyűlések struktúrájának átszervezése valamint a nemzetközi szerepvállalás megerősítése.

Gyökeres főorvos nemcsak a hazai, hanem nemzetközi szakmai szervezeteknek is tevékeny munkatársa: 2012–2016 között az Európai Gasztrointesztinális Endoszkópos Társaság (ESGE) vezetőségi tagja volt, 2017-ben pedig megválasztották az Endoszkópos Világszervezet (WEO) vezetőségi tagjának és a “Standards of Practice and Publications” Bizottság elnökének.

KAESZA