Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A lélek orvoslása – Ökumenikus kápolnaavatás a Honvédkórházban

„Az ember, a hozzánk forduló beteg test és lélek egysége, tehát nem elég a test orvoslása: a lélek bajait is orvosolni kell”- fogalmazott Dr. Schandl László orvos dandártábornok az MH Honvédkórház Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolna átadásának ünnepségén.

Megáldásra és átadásra került az MH Honvédkórház Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnája szeptember 19-én este. Az ország legnagyobb kórházai közé tarozó Honvédkórházban mindezidáig nem nyílt lehetőségük az itt gyógyulást keresőknek sem az itt dolgozóknak, sem az ide betérő látogatóknak, hogy lélekben is támaszt találjanak az élet nehézségeinek elviseléséhez. A lelki támasz igénye és segítségül hívása nem mond ellent a modern orvostudománynak. A kórház esetében az ilyen hitéleti tér megvalósítása a korábbi szellemi-szakmai örökség továbbvitelének is tekinthető, hiszen a jogelődök közé tartozók – a régi Honvédkórház, a MÁV Kórház, az OGYK – is rendelkeztek ezzel. A kápolna belső falfelületeit a korábbi Szabolcs utcai kórházból származó kerámia reliefek díszítik, melyek V. Majzik Mária nemzetközi hírű képzőművész munkái.
1609150626
Az átadó ünnepségen Dr. Schandl László orvos dandártábornok köszöntőjében hangsúlyozta: „Egy baleset, egy betegség, netán a szeretteink fájdalma, betegsége feletti tehetetlenségünk mindig szembesít minket emberi mivoltunk törékenységével, az emberi élet múlandóságával, mennyire rászorulunk a teremtő Isten irgalmasságára. ”Szavait a tábori lelkészi szolgálat vezetőinek beszéde és áldása követett, melyet jelenlétével és tárgyi adományaival megtisztelt Dékány Árpád Sixtus OCist ciszterci szerzetes, a Zirci Ciszterci Apátság apátja. „Egy lelki kórház a testi kórházban” mondta az ünnepség záróbeszédében Dr. Simicskó István a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, hogy a kápolna mérete nem túl nagy, jelentősége viszont annál nagyobb. Hiszen egy olyan alkotás, amelyre büszke lehet mindaz, aki közreműködött a létrehozásában, és büszke lehet rá a Honvédkórház is. Az a szeretet, ami innen sugárzik, mindenkire kihatással lesz az intézményben, akár beteg, akár dolgozó.
1609150626
Az MH Honvédkórház Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolna ajtaja szeptember 20-tól nyitva áll a betérők számára. Fotó: Honvedkórhaz archív – honvedelem.hu
KAESZA