Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény vonatkozó rendelkezései értelmében az elrendelt teljes körű látogatási tilalom alatt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az alábbi kategóriákba tartozó ellátottak vonatkozásában biztosítja a kapcsolattartás lehetőségét:

  • súlyos állapotú, végstádiumú beteg mellett tartózkodhat az általa megjelölt személy;
  • kiskorú beteg mellett tartózkodhat szülője, törvényes képviselője vagy a kiskorú beteg vagy törvényes képviselője által megjelölt személy;
  • a vajúdás és a szülés tartama alatt folyamatosan a szülő nő mellett tartózkodhat az általa megjelölt nagykorú személy;
  • értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett tartózkodhat szülője, törvényes képviselője, vagy az értelmi fogyatékossággal élő beteg vagy törvényes képviselője által megjelölt személy.

Egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően – az osztályvezető főorvos a kapcsolattartás lehetőségének biztosítását mérlegelheti, indokolt esetben a kapcsolattartást további esetekben is biztosíthatja.

A korlátozás érinti az MH EK székhelyét (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.), a Podmaniczky utcai telephelyét (1062 Budapest, Podmaniczky u. 109-111.), a Szanatórium utcai telephelyét (1121 Budapest, Szanatórium u. 2/a.), a Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetét (8381 Héví¬z Ady Endre u. 31.), a Hévízi Rehabilitációs Intézetét (8381 Héví¬z, Kossuth Lajos u. 7/a) valamint a Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetét (8230 Balatonfüred, Szabadság u. 5.).

Az életveszélyes, súlyos betegek esetében naponta egy fő hozzátartozó látogatása engedélyezhető osztályvezető főorvosi engedéllyel.  

A fekvőbeteg-ellátó osztályokon ápolt betegek részére a 7 napot meghaladó bent fekvés esetén, vasárnap délelőtt 10:00-12:00 óra között lehetséges egy fő közeli hozzátartozónak a látogatása osztályvezető főorvosi engedéllyel.

Központi csomagátvétel, csomagátadás a látogatási tilalom ideje alatt vasárnaponként 10.00-12.00 óra között munkatársaink közreműködésével biztosított.

Tervezett "apás-szülés"  esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiéniás rendszabályok betartása mellett tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet.”

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA