Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A kézhigiéne nagykövete az MH Egészségügyi Központban

A WHO által 2005-ben indította „Tiszta betegellátás - biztonságosabb betegellátás” projektjét. A „Ments életeket: - moss kezet (SAVE LIVES: Clean Your Hands)” alprogram megalkotója és nagykövete Dr. Didier Pittet professzor, kutató epidemiológus, a University Hospital Geneva Betegbiztonsági Központjának vezetője.Prof. Dr. Pittet 2016 évi kampánykörútja egyik állomásaként, április 6-án, Magyarországon is tartott előadást meghívott szakmai résztvevők előtt és két intézményt látogatott meg, köztük a Honvédkórházat.

1609151114

A program világméretű sikerének titka az általa megalkotott új kézfertőtlenítési koncepció: alkoholos kézbedörzsölés elsőbbsége a beteg ellátásának helyén (betegponton), a fertőzés átvitele szempontjából kritikus öt momentum meghatározása ezeken a betegpontokon (mikor kell az ápolt ellátása során kezet fertőtleníteni). A kórházak szintjén a kézhigiéne fejlesztésére moduláris megközelítést javasolt, melynek elemei: feltételek biztosítása, oktatás, monitorozás, kommunikációs eszközök alkalmazása, vezetői elkötelezettség. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a kézhigiéne fejlesztésének moduláris megközelítését alkalmazza. A kórházi szintű Kézhigiénés Eljárásrend bevezetését technológiaváltással és oktatási kampánnyal támogatta 2011-ben. A fejlesztés folyamatos monitoring (compliance vizsgálat) adatok alapján történik a mai napig. A WHO 2015 évi kampányához kapcsolódva, egyedüli magyar kórházként videofilmet készített a kézhigiéne iránti elkötelezettsége jegyében, mely a cikk alján lévő videotárban megtekinthető.

1609151114

Prof. Dr. Pittet 2016 évi kampánykörútja egyik állomásaként Magyarországon is tartott előadást meghívott szakmai résztvevők előtt és két intézményt látogatott meg, köztük a Honvédkórházat. Látogatása során fogadta őt a kórház orvos igazgatója Dr. Tamás Róbert ezredes és a Kórházhigiéniai Osztály vezetője Dr. Kopcsóné dr. Németh Irén, akikkel szakmai megbeszélések után bejárást tett, egyebek közt a Sürgősségi Betegellátó Központban és a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon. A kórház szakállománya személyesen is megtapasztalhatta professzor elkötelezettségét, szakmai nagyságát és közvetlenségét. Látogatása végén megerősítette, hogy a Honvédkórház jó úton halad a kézhigiéne fejlesztése területén.

1609151114
KAESZA