Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

A kézhigiéne nagykövete az MH Egészségügyi Központban

A WHO által 2005-ben indította „Tiszta betegellátás - biztonságosabb betegellátás” projektjét. A „Ments életeket: - moss kezet (SAVE LIVES: Clean Your Hands)” alprogram megalkotója és nagykövete Dr. Didier Pittet professzor, kutató epidemiológus, a University Hospital Geneva Betegbiztonsági Központjának vezetője.Prof. Dr. Pittet 2016 évi kampánykörútja egyik állomásaként, április 6-án, Magyarországon is tartott előadást meghívott szakmai résztvevők előtt és két intézményt látogatott meg, köztük a Honvédkórházat.

1609151114

A program világméretű sikerének titka az általa megalkotott új kézfertőtlenítési koncepció: alkoholos kézbedörzsölés elsőbbsége a beteg ellátásának helyén (betegponton), a fertőzés átvitele szempontjából kritikus öt momentum meghatározása ezeken a betegpontokon (mikor kell az ápolt ellátása során kezet fertőtleníteni). A kórházak szintjén a kézhigiéne fejlesztésére moduláris megközelítést javasolt, melynek elemei: feltételek biztosítása, oktatás, monitorozás, kommunikációs eszközök alkalmazása, vezetői elkötelezettség. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a kézhigiéne fejlesztésének moduláris megközelítését alkalmazza. A kórházi szintű Kézhigiénés Eljárásrend bevezetését technológiaváltással és oktatási kampánnyal támogatta 2011-ben. A fejlesztés folyamatos monitoring (compliance vizsgálat) adatok alapján történik a mai napig. A WHO 2015 évi kampányához kapcsolódva, egyedüli magyar kórházként videofilmet készített a kézhigiéne iránti elkötelezettsége jegyében, mely a cikk alján lévő videotárban megtekinthető.

1609151114

Prof. Dr. Pittet 2016 évi kampánykörútja egyik állomásaként Magyarországon is tartott előadást meghívott szakmai résztvevők előtt és két intézményt látogatott meg, köztük a Honvédkórházat. Látogatása során fogadta őt a kórház orvos igazgatója Dr. Tamás Róbert ezredes és a Kórházhigiéniai Osztály vezetője Dr. Kopcsóné dr. Németh Irén, akikkel szakmai megbeszélések után bejárást tett, egyebek közt a Sürgősségi Betegellátó Központban és a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon. A kórház szakállománya személyesen is megtapasztalhatta professzor elkötelezettségét, szakmai nagyságát és közvetlenségét. Látogatása végén megerősítette, hogy a Honvédkórház jó úton halad a kézhigiéne fejlesztése területén.

1609151114
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA