Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A kecskeméti telephelyen gyakorlatoztak a tűzoltók

2017. március 22., szerda 8:08

A kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya február 17-én, 24-én és március 3-án szituációs begyakorlást hajtott végre az MH Egészségügyi Központ Kecskeméti Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben. A gyakorlatok célja a tűzoltók bevethetőségének szinten tartása, fejlesztése volt.

1609151258

A gyakorlati szituáció szerint az épület második emeletén, az orvosi szobában tűz keletkezett, mely gyorsan továbbterjedt a berendezési tárgyakra. A szobában ketten voltak a tűz keletkezésekor, egyikük elhagyta a szobát a másik dolgozó megkezdte a tűz oltását, de közben megsérült az épületet önerejéből nem tudta elhagyni. A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását.

1609151258

A kecskeméti hivatásos tűzoltók védősugár védelme mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést, mentési csoportot alakított az eltűnt személy felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A beavatkozó állomány az égő terület megközelítésének szabályait betartva, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett hajtotta végre a feladatot. Az életmentés, az épület átvizsgálása, a tűz oltása, a homlokzati tűzterjedés megakadályozása a várható valós helyzetnek megfelelően történt.

1609151258

A tűzoltóságok rendszeresen tartanak tűzoltási és műszaki mentési gyakorlatokat különböző helyszíneken, a hatékony beavatkozás és az esetleges tűzesetek, közlekedési balesetek gyors és szakszerű felszámolása érdekében. Ezek a gyakorlatok a tűzoltók folyamatos, tervszerű felkészítésébe illeszkednek, és jól szolgálják az állomány felkészültségének ellenőrzését. A gyakorlaton a kárhelyparancsnok irányítói, valamint a beosztotti állomány tűzoltási, életmentési feladatokat gyakorolt.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy

KAESZA