Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

A Honvédség sikere a célzott drogprevencióban

2013. március 28., csütörtök 11:38

A Nemzeti Drog Fókuszpont 2013. március 19-én rendezte meg a Prevenciós Programok tervezése és értékelése című szakmai találkozóját azon civil szakértők részére, akik a kábítószer fogyasztás csökkentése érdekében fejtik ki tevékenységüket a megelőzés területén, valamely színtéren ill. célcsoportban.

A szakértői találkozón meghívottként vettek részt a Magyar Honvédség drogprevenciós tevékenységét stratégiai szinten koordináló szakemberei is, akik örömmel nyugtázták Nyírádi Adrienn – Nemzeti Drog Fókuszpont vezetőjének – köszöntő szavait, miszerint bár a kormányzati és a NGO szakterület is jelentős forrásmegvonásokon esett át, mégis vannak olyan átívelő szakpolitikák, ahol egyrészt előremutató és fenntartható lépések történtek az elmúlt időszakban, ti.folyamatosan elérhető, keresletcsökkentésre irányuló komplex prevenciós programok állnak rendelkezésre, másrészt a kulcsindikátorként jelzett speciális populációs vizsgálatokhoz is – az EMCDDA részére –adatszolgáltatással járul hozzá a hadsereg.

A szakmai találkozó eszmecsere jellegű is volt, hiszen a számos több évtizedes gyakorlattal rendelkező kollégával történő egyeztetésen kívül – akikkel szintén munkakapcsolatban állunk a jelenleg átalakítás alatt álló Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságban – lehetőség nyílt betekintést nyerni napjaink legnagyobb kihívásának tekinthető designer drogok elleni küzdelem komplexicitásába, a szcéna jellemzőibe. A honvédség szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ezen un. „C-listás” szerek elleni, a kínálatcsökkentést célzó kábítószer ill.prekurzorait kimutató szűrővizsgálati metodikák és protokollok egy része már rendelkezésre áll az akkreditált laboratóriumban, melyhez a jogszabályi környezet is biztosítja a hadseregben deklarált zéró tolerancia elvének fenntartását.
Az 1997-ben létrehozott Magyar Honvédség Drogprevenciós Bizottsága elnöke, a MH Egészségügyi Központ parancsnoka a közeljövőben tervezi összehívni a Bizottságot, melynek elsőként a tavaly elkészített MH új Drogprevenciós Stratégiáját (2013–2020) és Akció Tervét kell elfogadnia és a Regionális Albizottságok együttműködésével a szakterületeti szabályzók felülvizsgálatát kell elvégeznie a racionalizáció érdekében.
KAESZA