Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A honvédség a civil gyógyításban is maradéktalanul helytáll

A Magyar Honvédség a határvédelem egészségügyi megszervezése és biztosítása mellett a civil gyógyító ellátásban is maradéktalanul helytáll – mondta dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes november 23-án, szerdán Budapesten, a hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók VI. tudományos-szakmai konferenciájának megnyitóján.

1609151200

Az altábornagy a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban tartott rendezvényen elmondta: az életminőség fenntartása, az egészség megőrzése a szolgálat teljes hosszában a legfontosabb tényezők köré épül. Ez ugyanolyan fontos a különböző központi szervezeteknek, amelyek a hétköznapokban egymás segítségére vannak utalva. „Egyazon cél, egy feladat végrehajtása a tudás, a képességek integrálását követeli meg. Legyen szó ipari vagy természeti katasztrófáról, illetve napjaink egyik legfontosabb feladatáról, a határvédelemről” – tette hozzá.

1609151200
Az elmúlt évek, hónapok bebizonyították, hogy ezekkel a kihívásokkal csak közös erővel lehet megbirkózni és eredményt elérni. „Ezt várja el tőlünk méltán Magyarország lakossága is, hiszen a bajban lévő ember nem is tud máshoz fordulni, mint az orvoshoz, a tűzoltóhoz, a rendőrhöz, a katonához” – fogalmazott dr. Orosz Zoltán.

A testületek és a tárcák minden eszközzel, a személyi állomány és az anyagi eszközök biztosításával igyekeznek a feladatok végrehajtását segíteni. A sikeres végrehajtáshoz ugyanakkor maximális humán- és technikai felkészültség szükséges. A nemzeti vagy a többnemzeti összefogás, a feladatok és képességek megosztása jó válasz lehet a felmerülő kihívásokra rövid és hosszú távon egyaránt – vélte az altábornagy.
1609151200
Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára elmondta: a hon- és rendvédelmi terület összefogását indokolják olyan egészségügyi katasztrófahelyzetek, amelyekre számítani kell, és amelyek a tömeges migrációra vezethetők vissza. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2017. január 1-től hatályba lép a rendvédelmi egészségkárosodási ellátás jogintézménye, amely kiterjed a katonákra és a rendvédelmi szektor minden tagjára. „Ezen új jogintézménynek legfontosabb intézkedése a hivatásos állomány tagjai egzisztenciális biztonságának garantálása”. Ez azt jelenti, hogy a jövő év elejétől senki nem kerülhet méltánytalan szociális és egzisztenciális helyzetbe azon szakemberek közül, akiknek egészségkárosodása bizonyítottan a hivatással járó szolgálati kötelmekre vezethető vissza – részletezte az államtitkár.
1609151201
A konferencián felszólalt dr. Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkára is, aki arról beszélt, hogy a távlati célok közé tartozik az egészségtudatos szemlélet és magatartás erősítése, hiszen az ellátórendszernek csak 15–30 százalékban van szerepe az egészség fenntartásában. Szólt arról is, hogy a rendezvény nemcsak a közös munkát, de a jövőbe vetett hitet is erősíti az egymás mellett dolgozó szakemberekben.

Az MH Egészségügyi Központ, a Belügyi Tudományos Tanács és a rendőrség az elmúlt évek hagyományaihoz híven, tematikusan, immár hatodik alkalommal szervez a hon- és rendvédelmi egészségügy különböző aspektusait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát. Az idei konferencia fő témái közé tartozik a migrációs válságkezelés egészségügyi biztosítása, a trópusi és migrációs medicina, a fegyveres testületek tagjainak egészségmegőrzése és életminőségének fenntartása.
1609151201

Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

KAESZA