Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A Honvédkórházban is megkezdték a vakcinák beadását

Szerző: Antal Ferenc | Fotó: Rácz Tünde |  2020. december 30., szerda 17:05

Megkezdték a COVID elleni vakcinák beadását az MH Egészségügyi Központban december 30-án, szerdán. Az oltást első körben a frontvonalban dolgozó intenzíves, sürgősségis, valamint COVID-osztályos orvosok és szakdolgozók kapták meg.

1_640
Az első vakcinát prof. dr. Wikonkál Norbert, az MH Egészségügyi Központ főigazgatója adta be a Honvédkórházban kialakított oltóponton Csizmadi Csilla őrnagynak, a COVID-osztály vezető ápolójának.
 
Történelmi pillanatként éljük meg a mai napot, hiszen a COVID-járvány elhúzódása komoly nehézséget ró a kórház működésére. Mintegy ötezer oltóanyag érkezett, ez azt jelenti, hogy közel 2500 páciens kaphatja meg a védőoltást” – mondta Wikonkál Norbert, aki emlékeztetett arra: a Pfizer/BioNTech vakcinából kell az ismétlő oltás. Tizenkét nap után már az első is ad valamennyi védelmet, de a három héttel később beadott második oltással – újabb 7-10 nap múlva - már szinte teljes védettség alakul ki.
2_640
Wikonkál Norbert elmondta: nagyon sok áltudományos hír terjed a világhálón a vakcinát illetően, de a tudományos tények azt mutatják, hogy az mRNS-tartalmú oltásnak köszönhetően a vírus inaktívvá, valamint osztódásra képtelenné válik. Hozzátette, a technológia alapja nem teljesen új, hiszen az Ebola oltásoknál is ugyanezt az eljárást alkalmazták, tehát nagyon hatékony.
 
A főigazgató hangsúlyozta azt is, hogy a hírek szerint 2021. január 4-én újabb oltóanyag szállítmány érkezik, amelynek köszönhetően megkezdődhet a tömeges oltás.
Wikonkál Norbert elmondta: nagyon sok áltudományos hír terjed a világhálón a vakcinát illetően, de a tudományos tények azt mutatják, hogy az mRNS-tartalmú oltásnak köszönhetően a vírus inaktívvá, valamint osztódásra képtelenné válik. Hozzátette, a technológia alapja nem teljesen új, hiszen az Ebola oltásoknál is ugyanezt az eljárást alkalmazták, tehát nagyon hatékony.
3_640

Nagyon vártam, mikor találnak végre megoldást arra, hogy kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből” – mondta a honvedelem.hu kérdésére Csizmadi Csilla őrnagy, a COVID-osztály vezető ápolója, aki elsők között jelentkezett, hogy megkapja az oltást. „Egészségügyi dolgozóként azt mondom, a védettség elérése a kulcs, hogy visszatérhessünk a normális életbe. Ehhez szükséges, hogy minél többen megkapjuk a védőoltást” – fogalmazott Csizmadi Csilla, hozzátéve: sokakban megvan a kétség az oltást illetően, de aki szakmai szempontból utánanéz, az tisztába kerül a szükségességével. „Minden nap szembesülök azzal, milyen nehézségeket okoz maga a betegség, annak szövődményei. A COVID képes tönkretenni egy életet és rengeteg szenvedést okoz a betegeknek. A vírus megállítására a vakcina a megoldás” – mondta a vezető ápoló.

Forrás: honvedelem.hu
Címkék
KAESZA