Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédelem napja

A Honvédelem napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH Egészségügyi Központ 2018. május 16-án.

A Magyar Honvédség számára május 21-e fontos dátum, hiszen 1849-ben ezen a napon a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként a honvédsereg visszafoglalta Buda várát. Erre az eseményre emlékezve 1992 óta május 21-e a Magyar Honvédelem napja.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlését is átjárta a történelmi emlékezés és a hivatástudat felemelő gondolata.

1609151602

Dr. Süli Attila őrnagy, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadtörténésze tartotta az ünnepi beszédet, melynek alkalmával történeti áttekintéssel idézte fel az 1849-es és az azt megelőző eseményeket.

A folytatásban nem csak a kor, de a magyar történelem további kiemelkedő fejezetei is megjelentek a Military Girls énekegyüttes előadásában. Kádárné Hegedűs Veronika zászlós és Gaál Nikolett törzsőrmester verses-zenés műsora üde színfoltja volt a rendezvénynek.

1609151603

Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka az ünnep alkalmával elismeréseket adott át és személyesen is köszönetet mondott azért a munkáért, amit az itt dolgozók nap, mint nap odaadással végeznek.

1609151603
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA