Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Tájékoztatás az Astra-Zeneca oltás elhalasztásáról

2021. márc. 5. 13:00:50

Tájékoztatjuk az érintett lakosokat, hogy az Operatív Törzs döntése szerint március 6-7-én az Astra-Zeneca oltás elmarad. Az oltás új időpontjáról központi értesítést fognak kapni. Kérjük megértésüket!

Részletek

A gyógyászat szolgálatában

2017. november 15., szerda 11:01

Az MH Egészségügyi Központ reumatológiai és fizioterápiás szakemberei szakmai fórumon osztották meg a kezelések során szerzett tapasztalataikat 2017. november 6-án.

Az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelésén a mozgásszervi betegségek széles skálája jelenik meg a mindennapi gyógyítás alkalmával. A szakemberek a fórum alkalmával megoszthatták egymással munkájuk során szerzett tapasztalataikat, mind a betegek, mind a terület speciális készülékeinek kapcsán.
A gyakran használt eszközök között megtalálható a Magnevit magneto-elektro terápiás készülék is, amely a mágneses erőtér terápia, az elektroterápia, a masszázs és az akupunktúra hatásait ötvözi. Az eredmények elérésében kiemelkedő szerepe van a készüléknek mikrocirkulációra kifejtett hatásával, ahogy erre Prof. Dr. Sandra Sándor, az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés, rendelésvezetője is rávilágított előadásában. Kiemelte továbbá a fascia hálózat (izompólya hálózata) jelentőségét az emberi szervezetben, hiszen a tudomány fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt kap egyedülálló szerepe.
A rendezvény meghívott vendégeként Dr. Xiu Wei ortopéd főorvos, a hagyományos kínai orvoslás főorvosa előadásában rámutatott, hogy nemcsak mozgásszervi panaszok esetén, hanem gasztroenterológiai megbetegedések-főleg gastritis- kezelése során is pozitív eredmények érhetőek el a készülék használatának bevonásával.
A szakmai fórumon az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés több munkatársa, különböző szakterületeken szerzett tapasztalait osztotta meg a jelenlévőkkel, kitérve a munkájuk során is használt magneto-elektro terápiás készülékre is. Hajdu Henrietta BSc., fizioterápiás szakasszisztens, a facial paresis – arcideg bénulás – kezelésében, Buzás Ildikó, gyógymasszőr, a masszázs kezelés kiegészítéseként alkalmazta és ért el vele pozitív eredményeket. Katona Ferenc, gyógymasszőr izomrendszeri elváltozások területén nyert kiemelkedően jó hatékonyságát emelte ki előadásában, a trigger-pont kezelési lehetőségének tárházát gyarapítva. Bemutatta, hogy a kezeléssel olyan hatékonyan lehet kezelni az elváltozásokat, mintha injekciós kezelésben lenne része a betegnek, mégis kiküszöböli a szövődményeket és mellékhatásokat. Huczkáné Fehér Judit, fizioterápiás szakasszisztens, a Schlatter-Osgood szindróma kezelésében használta a készüléket. Füzesné Scheffer Csilla, fizioterápiás szakasszisztens, több mozgásszervi elváltozás esetén is alkalmazta a készüléket, így előadásával nagyobb betekintést nyújtott a reumatológiai- és ortopédiai kórképek kezelési lehetőségeibe. Tapasztalatait részletes statisztikai adatokkal is alátámasztotta. Trapp Bernadett, fizioterápiás szakasszisztens, a kezelések során a bőrre kifejtett jótékony hatását is megtapasztalta, a hölgyek nem kis örömére, hiszen a készülék a bőrön jelentkező felületes ráncokat elsimítja, az arckrémek hatóanyagait mélyebbre beviszi, hidratálja, feszesebbé teszi a bőrt, a szövetekben lévő folyadék kiürülését elősegíti.
1609151451
A rendezvény a jelenlévő szakemberek számára remek lehetőséget nyújtott a fizioterápiás kezelések tapasztalatainak megosztásához, hozzájárulva ezzel a további magas szakmai színvonalú betegellátáshoz.
KAESZA