Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulóján

2018. március 14., szerda 17:10

Ünnepi állománygyűlést tartott az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezve a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ 2018. március 14-én. 

A 170 évvel ezelőtti magyar katonai egészségügyet idézte fel az ünnepi állománygyűlésen megjelentek részére Kemény Krisztián, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum levéltáros történésze. „Nemcsak a harci cselekményekből származó sérülésekkel, hanem a betegségekkel és járványokkal is meg kellett küzdeni a kor katonaorvosainak, hiszen ezek általában nagyobb veszteségeket okoztak, mint maguk az ütközetek. ” – Idézte fel ünnepi beszédében a történész.

1609151555

Hangsúlyozta, hogy a magyar katonai egészségügy – mint az önálló magyar hadsereg egyik szakágazata – szintén 1848–49-ben jött létre, és indult meg a fejlődés útján. S nem csupán 1848–49 honvédserege, hanem annak egészségügyi szolgálata is a kor színvonalán mozgott, a katonaorvosok minden tőlük telhetőt megtettek bajtársaik meggyógyításáért – ahogyan teszik ezt ma is.

1609151555
Az előadást követően elismeréseket adott át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy, egyúttal gratulálva és megköszönve minden, az intézményben dolgozó civil és katona munkáját. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kollégák magas színvonalú munkavégzése nélkül nem lehetne ezt a hatalmas intézményt működtetni. Egyúttal a továbbiakban is ilyen nagyszerű teljesítményre kért mindenkit.
1609151555
A rendezvény további részében különleges műsorral készült a Madách színház fiatal művészei közül Plásztán Anett, Békefi László és Czakó Ádám. A produkcióban az elmaradhatatlan forradalmi Petőfi versek mellett a zene és a próza is helyet kapott – ezzel idézve fel a forradalom és szabadságharc világát.
1609151555
A nemzeti ünnep alkalmából az MH Egészségügyi Központ ünnepségén elismerésben részesültek teljes névsora a mellékletben tekinthető meg.
KAESZA