Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A COVID-19 járvánnyal összefüggésben végzett közegészségügyi és járványügyi feladatok

2020. szeptember 28., hétfő 10:44
Közegészségügyi és Járványügyi Osztály

A SARS-CoV-2 fertőzés kiváltotta világjárvány Magyarországon is szükségessé teszi a COVID-19 betegség által sújtott lakosság egészségügyi ellátásának széleskörű, magas szintű biztosítását. Az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) ellátási körébe tartozó fegyveres testületek és civil lakosság munkaképességének biztosítása a központ kiemelt feladata.

1609152287
Az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság (VEIG) alárendeltségében működő Közegészségügyi és Járványügyi Osztály fő feladata a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek közegészségügyi és járványügyi szakmai irányítása, ezen belül kiemelten a fertőző megbetegedések kivizsgálása, hazai és nemzetközi rendezvények, katonai gyakorlatok szakirányú biztosítása, az influenza szezonhoz kapcsolódó feladatok ellátása, valamint a külszolgálatra induló személyi állomány misszóspecifikus felkészítése.

Az Osztály állandó (24 órás) készenléti szolgálatot lát el a Magyar Honvédség közegészségügyi és járványügyi helyzetének kezelése, monitorozása érdekében, mely feladat a Magyarországon 2020. márciustól, az új koronavírus okozta járványhelyzet kialakulását követően megsokszorozódott: kapcsolattartás a COVID-19 fertőzöttekkel és szoros kontaktjaikkal, a csapatorvosokkal, valamint a Kormányhivatalok kerületi, járási Népegészségügyi Osztályainak szakembereivel. Szakmai iránymutatásával a Közegészségügyi és Járványügyi Osztály támogatja a honi és a külszolgálati feladat-végrehajtás folyamatosságát.

1609152287

Központi Laboratóriumi Diagnosztikai Osztály

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ kijelölő határozatát (azonosító száma: 13305–13/2020/EÜIG) követően az MH EK Honvédkórház Központi Laboratóriumi Diagnosztikai Osztály (KLDO) Molekuláris Genetikai Laboratóriumi Részleg bevezette és a KLDO további részlegeivel együttműködésben végzi a SARS-CoV-2 vírus kimutatására irányuló laboratóriumi vizsgálatokat a Honvédkórház járóbeteg szakrendelései és fekvőbeteg osztályai által ellátott betegei és egészségügyi állománya számára. A járvány súlyosbodásával az MH EK beküldők mellett Heves és Nógrád megye, majd a beutalási rend változásával Budapest III., IV., XIII., XIV, XV. kerülete, továbbá Pest megye váci, dunakeszi, szobi és szentendrei járásainak lakossága is az MH EK ellátási területéhez sorolódott.

1609152288

A járvány jelen szakaszában a COVID-19 betegség mellett az egészségügyi ellátás teljes spektrumának biztosítása az MH EK feladata, amelyben az MH EK Honvédkórház Központi Laboratóriumi Diagnosztikai Osztálya (KLDO) valamennyi klinikai szakterület számára szolgáltatja a teljes laboratóriumi diagnosztikai hátteret.

A megnövekedett vizsgálati igények teljesíthetősége érdekében az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság Tudományos Kutató Laboratóriumi Intézetével együttműködésben történik a saját intézményi beküldők által levett és az Országos Tisztifőorvos által meghatározott egészségügyi szolgáltatók által beküldött mintákból a SARS-CoV-2 vírus kimutatása.

1609152288

Tudományos Kutató és Laboratóriumi Intézet – Mobil Biológiai Laboratórium

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Védelem-egészségügyi Igazgatóság, Tudományos Kutató és Laboratóriumi Intézet 2 laboratóriuma útján (Mobil Biológiai Laboratórium, Járványügyi Virológiai Laboratórium) komoly szerepet vállal az új koronavírus kimutatásával kapcsolatos feladatokban, emellett alapvető feladatai közé tartozik a Magyar Honvédség akkreditált víz, véralkohol, kábítószer, közegészségügyi, járványügyi, toxikológiai vizsgálatainak, valamint számos kutatási projektnek a végrehajtása.

1609152288

Az Intézet kijelölt állományából rendkívüli feladatszabás alapján a CoVid-19 humánjárványhoz kapcsolódóan mobil mintavevő csoport került kialakításra, amely 2020. 03. 25-től visszavonásig 24/7-ben rendelkezésre áll azonnali kivonulásra mintavételezés céljából.

A Mobil Biológiai Laboratórium diagnosztikai képességével támogatja a Magyar Honvédség alakulatainál szolgálatot teljesítő, illetve a hazai és nemzetközi feladatokba bevont állomány biztonságos feladatvégrehajtását. A határvédelmi feladatokkal kapcsolatos diagnosztikai háttér biztosításával pedig nagymértékben hozzájárul hazánk szuverenitásának hatékony védelméhez csakúgy, mint az új koronavírus határokon átívelő terjedése elleni harchoz. A Labor ügyeleti rendszere a nem halasztható, nagyon sürgős, azonnali eredményt igénylő minták, priorizált labordiagnosztikai vizsgálatait is biztosítja.

1609152288

Tudományos Kutató és Laboratóriumi Intézet – Járványügyi Virológiai Laboratórium

A Járványügyi Virológiai Laboratórium elvégzett vizsgálatainak nagyobb részét az Nemzeti Népegészségügyi Központ területi kijelölése (5 észak-budapesti kerület és 4 észak-pest megyei járás) útján a laboratóriumba bekerülő minták teszik ki.

1609152288
1609152288
KAESZA