Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A CIMIC-nél is megjelent a Honvéd Testalkati Program

2015. december 15-én az MH Egészségügyi Központ Honvéd Testalkati Programért (HTP) felelős szakemberei Dr. Juhász Zsolt alezredes (programvezető) és Dr. Györe István (sport-szakorvos, HTP felelős főorvos) ezúttal a MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központnál (MH CKELMK) tartottak tájékoztatót hasonlóan a korábban, a MH PBRT-nél, a MH 43. HVTE-nél és a MH LK-nál lezajlott eseményekhez.

1609151067
A programvezető előadásában ismertette a HTP célját, módszereit, műszereit, a jövőbeni terveket és a vonatkozó jogszabályi hátteret (10/2015. (VII. 30.) HM rendelet, 12. §, 3. melléklet N, O, P és a 4. melléklet A), B) pontjai), míg Dr. Györe István egy folyamatábrán keresztül szemléltette a jövőbeni végrehajtási tervezetet és értelmezte a jogszabály HTP-vel összefüggő mellékleteit. A megjelent 20 fős állomány, érdeklődéssel fogadta a programmal kapcsolatos közérdekű információkat.

A HTP felelős főorvosa ezután a „Táplálékkiegészítők a mindennapi gyakorlatban” címmel előadást tartott. A témával kapcsolatban bemutatta a táplálékkiegészítők csoportjait, felhívta a figyelmet az egyes készítmények használatával kapcsolatos veszélyekre és mellékhatásokra, valamint választ adott a felmerülő kérdésekre, segítve ezzel a katonák tudatos választását a táplálék kiegészítők fogyasztásában. A szakemberek 2016-ban is tovább folytatják a HTP-al kapcsolatos tájékoztatást, melyek a közeljövőben az MH Egészségügyi Központ honlapján is elérhetőek lesznek.

1609151068
KAESZA