Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A BV állománya is bekapcsolódik a Honvéd Testalkati Programba

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (továbbiakban: BVOP) Egészségügyi Főosztálya, Pilisszentkereszten megrendezte a büntetés-végrehajtás egészségügyi dolgozóinak éves szakmai továbbképzését 2018. november 6-7-én, melyre az MH Egészségügyi Központ Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztályának szakembereit is felkérték előadónak.

Tekintettel az előző – BVOP Egészségügyi Főosztály által szervezett – Egészségvédelmi konferencián tartott Honvéd Testalkati Programot (továbbiakban: HTP) bemutató előadásra, most szélesebb szakmai körben került sor az eddigi eredményekről, tapasztalatokról szóló prezentáció megtartására.
1609151716
Dr. Juhász Zsolt alezredes, kiemelt főtiszt, a HTP felelős vezetőjének előadását nagy érdeklődéssel fogadta a közönség. Az eredményességet igazolja, hogy Dr. Nemes Nagy Anna bv.o. ezredes, bv.tanácsos, főosztályvezető további közös munkára kérte fel az Egészségfejlesztési Osztály szakembereit.

Ennek keretében 50 főnek nyílik majd lehetősége az 1 éves testsúlyrehabilitációs programban való részvételre, így a jövőben a rendőrség, a vám és pénzügyőrség és a katasztrófavédelem mellett most már a büntetés-végrehajtás számára is elérhetővé válik a HTP, az egészségtudatos életmód kialakítása, fejlesztése érdekében.

A program alaprendeltetéséből adódóan továbbra is a Magyar Honvédség személyi állományának kiszolgálása az elsődleges feladat, ezért a jövőben mobil, az alakulatokhoz rendszeresen kiszálló vizsgálócsoportok kialakítása van folyamatban.

1609151716
KAESZA