Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Büntetés-végrehajtás egészségügyi vezetőinek látogatása az MH EK-ban

A Büntetés-végrehajtás egészségügyi vezetőségének állománya látogatott el az MH Egészségügyi Központba (MH EK) május 18-án.

1609151608

A szakmai megbeszélésen Dr. Nemes Nagy Anna bv.o. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) Egészségügyi Főosztály vezetője, Dr. Takács Valéria nyá. bv.o. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa és annak orvos igazgatója, Dr. Vaida Nicolae Stefan vett részt Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka meghívására.

Az MH Egészségügyi Központ felépítését, feladatrendszerét, kiemelten a Honvédkórház beteg ellátotti körét és annak gyógykezelési lehetőségeit, a továbbképzési lehetőségeket, illetve az intézmény egyéb speciális feladatait Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, a Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézetének vezetője ismertette egy átfogó prezentációban Dr. Tamás Róbert orvos dandártábornokkal, orvos igazgatóval közösen. Az előadást követően a vendégek betekintést nyerhettek a kórház mindennapi munkájába, amelynek során a betegútvonalat követve megismerhették a Sürgősségi Centrumot, a Járóbeteg és Szakrendelő Intézetet. Az orvosszakmai vezetők a csőpostarendszert és az intézmény helikopterleszálló-platformját is megmutatták a látogatóknak.

1609151608

A látogatás során a két fél pontosította a már meglévő szakmai együttműködés lehetőségeit a BVOP személyi állományának magasabb szintű ellátásáról. Az MH EK vezetősége hangsúlyozta, hogy fontos feladatként tekint a közös kooperáció további bővítésére is.

KAESZA