Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Bundeswehr egészségügyi főnökének látogatása az MH Egészségügyi Központnál

Négynapos látogatásra érkezett Magyarországra dr. Michael Tempel orvos altábornagy, a Bundeswehr egészségügyi főnöke 2018. április 23-26. között.

1609151591

Dr. Michael Tempel orvos altábornagy Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnökének meghívására látogatott hazánkba küldöttségével Dr. Bruno Most orvos dandártábornokkal, Dr. Thomas Harbaum orvos ezredessel, illetve Marco Seyfarth alezredessel együtt. A látogatás során megbeszélést folytatott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnokával, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ igazgatójával és a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettesével.

A delegáció programja az MH Egészségügyi Központban kezdődött, Tempel altábornagy, illetve Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok közötti megbeszéléssel. A küldöttség prezentációk formájában megismerhette a honvédség egészségügyi szolgálatát, az MH EK felépítését, jellemzőit, valamint a honvéd egészségügy korábbi és jelenlegi jelentősebb feladatait, külszolgálati szerepvállalásait.

A határmenti feladatok egészségügyi biztosításával összefüggő tevékenységeket a helyszínen, Kisszálláson és Kelebián tekintette meg a delegáció, ahol részletesen ismertették az egészségügyi, illetve logisztikai biztosítás rendszerét. A küldöttség – szakmai érdeklődésére való tekintettel – az MH EK rehabilitációs lehetőségeivel is találkozhatott Balatonfüreden, illetve Hévízen.

A delegációt udvariassági látogatáson fogadta Szabó István vezérőrnagy úr, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese. A találkozás alkalmával a magyar-német katona-egészségügyi kapcsolatok folyamatos fejlesztésében betöltött jelentős szerepének elismeréseként „Szövetségért” érdemjelet adományozott a német haderő egészségügyi főnökének dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, amelyet dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök adott át, valamint méltatta a két egészségügyi szolgálat közötti példaértékű együttműködést, amely több évtizedes múltra tekint vissza, különösen a missziók egészségügyi biztosítása terén.

1609151591

A többnapos látogatást mindkét fél eredményesnek ítélte, és célul tűzte ki az eddigi együttműködés és új területeken történő kooperációs lehetőségek felmérését.

KAESZA