Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A Bundeswehr egészségügyi főnökének látogatása az MH Egészségügyi Központban

Dr. Michael Tempel altábornagy, a német haderő egészségügyi főnöke magyarországi látogatása során látogatást tett az MH Egészségügyi Központban 2016. január 12-én.

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ meghívására 2016. január 11–13. között hazánkba érkező német egészségügyi főnök látogatása alkalmával szakmai egyeztetésen vett részt Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel, Dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével, valamint Szabó István vezérőrnaggyal, az MH Egészségügyi Központ parancsnokával. Ezt követően került sor a szakmai programra, melynek során Dr. Michael Tempel altábornagy többek között a kórház felépítésével, a működés sajátosságaival és a betegellátás menetével is megismerkedhetett.

Az MH Egészségügyi Központban a delegációt Szabó István vezérőrnagy, az intézmény parancsnoka fogadta, majd szakmai megbeszélésüket követően kezdetét vette a specifikus program.
1609151074
A Magyar Honvédséget és kiemelten annak egészségügyi perspektíváit bemutató előadássorozatot Juhász Mihály alezredes a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség Haderőfejlesztési és Transzformációs Osztály osztályvezető helyettese nyitotta meg a magyar haderő nemzetközi szerepvállalásinak fókuszba helyezésével.
A folytatásban Dr. Lengyel Attila orvos ezredes, az MH EK Kecskeméti Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, intézetvezetője többek között a szervezet felépítését, katona-egészségügyi elemeit és a védelem-egészségügy feladatrendszerének bemutatását emelte ki prezentációja során.

Az előadások sorozatát Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes, az MH EK Baleseti sebészeti osztályának főorvosa orvosszakmai szempontok szerint felépített bemutatója zárta.

1609151074

Ezt követően a főorvos vezetésével a delegáció a kórházbejárás során megtekintette a Klinikai Demonstrációs Egységet (Skill labor), ahol többek között az egészségügyi területen tanuló diákok, aktívan dolgozó nővérek és orvosok gyakorlati oktatása, illetve továbbképzése is történik. A betegellátás útjának megfelelően a Sürgősségi Betegellátó Centrum, Dr. Zacher Gábor Centrumvezető főorvos szakmai kalauzolásával, majd a Központi Radiológiai Osztály, Dr. Pintér Judit szakmai vezetésével következett. Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes a delegációnak bemutatta továbbá a Baleseti sebészeti osztály mindennapi feladatait, végül pedig Dr. Csomós Ákos főorvos, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály osztályvezetőjének közreműködésével az itt zajló munkafolyamatokat, a jellemző speciális ellátáshoz szükséges tárgyi feltételeket és az itt dolgozók szakmai felkészültségét ismerhették meg a jelenlévők.


Dr. Michael Tempel altábornagy a program során köszönetet mondott a résztvevő állomány részére, továbbá a két nemzet egészségügyi szervezetei együttműködésének fontosságát hangsúlyozva reményét fejezte ki az MH Egészségügyi Központtal történő kapcsolat aktív ápolására.
KAESZA