Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A Bundeswehr egészségügyi főnökének látogatása az MH Egészségügyi Központban

2016. január 14., csütörtök 14:36

Dr. Michael Tempel altábornagy, a német haderő egészségügyi főnöke magyarországi látogatása során látogatást tett az MH Egészségügyi Központban 2016. január 12-én.

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ meghívására 2016. január 11–13. között hazánkba érkező német egészségügyi főnök látogatása alkalmával szakmai egyeztetésen vett részt Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel, Dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével, valamint Szabó István vezérőrnaggyal, az MH Egészségügyi Központ parancsnokával. Ezt követően került sor a szakmai programra, melynek során Dr. Michael Tempel altábornagy többek között a kórház felépítésével, a működés sajátosságaival és a betegellátás menetével is megismerkedhetett.

Az MH Egészségügyi Központban a delegációt Szabó István vezérőrnagy, az intézmény parancsnoka fogadta, majd szakmai megbeszélésüket követően kezdetét vette a specifikus program.
1609151074
A Magyar Honvédséget és kiemelten annak egészségügyi perspektíváit bemutató előadássorozatot Juhász Mihály alezredes a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség Haderőfejlesztési és Transzformációs Osztály osztályvezető helyettese nyitotta meg a magyar haderő nemzetközi szerepvállalásinak fókuszba helyezésével.
A folytatásban Dr. Lengyel Attila orvos ezredes, az MH EK Kecskeméti Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, intézetvezetője többek között a szervezet felépítését, katona-egészségügyi elemeit és a védelem-egészségügy feladatrendszerének bemutatását emelte ki prezentációja során.

Az előadások sorozatát Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes, az MH EK Baleseti sebészeti osztályának főorvosa orvosszakmai szempontok szerint felépített bemutatója zárta.

1609151074

Ezt követően a főorvos vezetésével a delegáció a kórházbejárás során megtekintette a Klinikai Demonstrációs Egységet (Skill labor), ahol többek között az egészségügyi területen tanuló diákok, aktívan dolgozó nővérek és orvosok gyakorlati oktatása, illetve továbbképzése is történik. A betegellátás útjának megfelelően a Sürgősségi Betegellátó Centrum, Dr. Zacher Gábor Centrumvezető főorvos szakmai kalauzolásával, majd a Központi Radiológiai Osztály, Dr. Pintér Judit szakmai vezetésével következett. Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes a delegációnak bemutatta továbbá a Baleseti sebészeti osztály mindennapi feladatait, végül pedig Dr. Csomós Ákos főorvos, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály osztályvezetőjének közreműködésével az itt zajló munkafolyamatokat, a jellemző speciális ellátáshoz szükséges tárgyi feltételeket és az itt dolgozók szakmai felkészültségét ismerhették meg a jelenlévők.


Dr. Michael Tempel altábornagy a program során köszönetet mondott a résztvevő állomány részére, továbbá a két nemzet egészségügyi szervezetei együttműködésének fontosságát hangsúlyozva reményét fejezte ki az MH Egészségügyi Központtal történő kapcsolat aktív ápolására.
KAESZA