Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A Balassi Egyesület 20-ik orvostalálkozója a Honvédkórházban

2016. április 29., péntek 10:03

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület 20-ik alkalommal találkozott az ország vezető gyógyintézetének egy újabb szaktekintélyével, a tagjai nagy részét érintő szakterület képviselőjével Prof. Dr. Sandra Sándor nyá. orvos ezredessel, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Reumatológiai és Fizioterápiás szakrendelésének rendelésvezető főorvosával.

Dr. Sandra Sándor előadásában az oszteoporózis gyűjtőnevű betegségek összefüggéseivel és azok kialakulásának és megelőzésének lehetőségeivel ismertette meg – a kórház előadótermét teljesen megtöltő – hallgatóságát. Az előadás során úgy adott információkat a központi kérdésként szereplő csontritkulásról, hogy azt összekapcsolta az emberi csontszerkezet, az ízületi- és izomállomány, valamint azok összhangjának és építésének a táplálkozás, továbbá a testmozgatás általi segítésének harmonikus viszonyaival is. Az előadás során megtudtuk, hogy a genetikai faktorokon kívül, a legtöbbet maga az ember teheti a csontritkulás megelőzésének érdekében. Nevezetesen úgy, hogy elsősorban a mi klímánkon előforduló zöldség- és gyümölcsféléket fogyasztja, s ezek közül is leginkább a zeller, a petrezselyem, a karalábé, a cékla, a fekete-ribizli és áfonya, valamint a minél több, úgynevezett „igazi” tejtermék ajánlott; lehetőleg házi tehéntej, tejföl és sajtféleség.
1609151121

Az előadásban elhangzott az is, hogy az ötven éven túli korosztálynál nagyon fontos a rendszeres szakorvosi vizsgálat, mert például az alvási fázis alatt történő hírtelen megfordulás is járhat akár csigolyatöréssel, mely ugyan másnap fájdalommal jár, de csak egy teljeskörű kivizsgálással állapítható meg, amit követhet a szakterápiás kezelés. A Főorvos elmondta azt is, hogy a reumatikus gyűjtőnevű betegségeknek lehetnek pszichikai kiváltó okai is és azok kezelésében, gyógyításában, tünetmentesítésében a legkülönfélébb módszerek alkalmazása a legcélravezetőbb. Ezek között – a tapasztalatok szerint – a hazai- és a keleti népi módszerek, pld.a megtört tojáshéj fogyasztása, vagy / és a mai modern terápiák, úgymint a korszerű mágneses- és lézer-kezelés alkalmazása megfelelő gyakorisággal, valamint az un.lökéshullám-kezelés ajánlott. Ám, megszívlelendő javaslatként az is elhangzott, hogy a heti háromszori intenzív mozgás is gyógyír lehet a reumatikus betegségekre.

1609151121
Az előadás végén a Professzor számos, a helyszínen feltett kérdésre adott szakorvosi választ.

Tudósítás: Vámosi János
Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc
KAESZA