Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület újabb egészségügyi fóruma a Honvédkórházban

2016. október 5., szerda 10:05

Ismét a Honvédkórházban járt a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület 2016. szeptember 26-án. Az egészségük iránt érdeklődő tagok nagy örömére szolgált, hogy Dr. med.habil. Kiss Róbert Gábor, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa volt a párbeszéd vezetője a kardiológia összefüggéseit érintő kérdéskörnek. 

1609151180
A főorvos elmondta, hogy sajnálatos módon a halálesetek több mint 50%-a a kardiológiai betegségek okán következik be az ún.fejlett ipari országokban, viszont az időben felismert kardiológiai betegség nagyon jól kezelhető, teljes mértékben karban tarható és például az időben diagnosztizált érszűkülettel akár 25 év túlélés is lehetséges. Azonban a kardiológiai betegségek jelentős hányadának születéskori hajlam-faktora is van, például a koleszterinszint tekintetében. Ennek okán ma már az orvoslásban – a vizsgálatok során – a koleszterin összetevőit is áttekintik, ún. HDL analízissel. Hangsúlyozta, hogy a koleszterinszint megfelelő értéken tartásához nagyon fontos a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás. Utóbbinál – a koleszterin szint magas értéke esetében – oda kell figyelni az állati agyvelő és belsőségek, valamint a bőrök és felvágottak, továbbá a tojássárgája fogyasztása mértékére.
A kardiológiai betegségek másik legnagyobb kockázati faktora – mint számos más, pld.mozgásszervi betegségek esetében is – a túlsúly. Érdekességként hangzott el, hogy a kardiológiai betegségek elkerülése érdekében ajánlott az étkezés után naponta egy pohár bor a hölgyek esetében, a férfiaknál pedig akár két pohár bor elfogyasztása is.
A fórumon résztvevők számára az is kiderült, hogy a koleszterin, a vércukor és a vérnyomás betegség csak napi gyógyszeres ellátással tarthatók karban.
A főorvos tájékoztatta a közel negyven jelenlévő érdeklődőt arról is, hogy – a jelen kor tudományos-technikai eredményeinek köszönhetően – ma már a kardiológiai betegségek kezelésére kitűnő, beültethető pacemaker és defibrillációs eszközök léteznek, melyek olykor már a kezelő orvos telefonjával is kommunikálnak a beteg állapotáról.
Dr. Kiss Róbert Gábor szakorvosi fórumának felvezető gondolatai és azzal együtt járó útmutatásai újabb és újabb, kardiológiával kapcsolatos kérdéseket, felvetéseket generált a jelen lévő hallgatóság körében, melynek okán a konzultációs kérdések szinte nem akartak véget érni. Szekeres István nyugállományú dandártábornok, az egyesület elnöke – a résztvevők elismerő köszönete mellett – emlékplakettel köszönte meg az alapos konzultációs tevékenységét.
KAESZA