Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

90. születésnap

2018. április 5., csütörtök 14:52

90. születésnapját ünnepelte Dr. Martiny Miklós nyugállományú orvos ezredes, aki negyven éven át a Honvédkórház belgyógyászaként, nyugdíjazása előtti utolsó években pedig a kórház fő belgyógyászaként dolgozott.

Dr. Martiny Miklós egy pici bányász faluban, Salgótarjántól északra, Baglyasalja településen született 1928. április 05-én. A település, valószínűleg egy boglya alakú bazaltsziklának köszönheti a nevét, ami a település fölé magasodik, itt kezdődött Dr. Martiny Miklós kalandos életútja.

Az elemi iskola padját e kis településen koptatta. A Tábortűz Cserkészkézikönyve 1936-ban került a kezébe és ez meghatározó élmény volt számára. Polgári iskoláit távol a szülői háztól a Ciszterci Gimnáziumban folytatta. A szerzetes ciszterciek keresztény szellemű nevelő-oktató munkájukkal meghatározták egész élete erkölcsi tartását, életstílusát. Érettségi után egyenes út vezetett az Orvostudományi Egyetemre, hogy elképzelését megvalósítsa, s élete folyamán választott hívatásának tudjon élni. A diploma megszerzése után behívták katonának Kiskunhalasra, és hadnagyi rendfokozattal megkezdte katonaorvosi pályáját. Az élete következő stációja Kalocsa, ahol a lazarett (40–50 ágyas bel-és sebészeti osztályból álló kórházak, amelyekben a 10 napon belül gyógyuló betegeket és sérülteket kezelik) belgyógyászaként dolgozott. 1956 évet már a kecskeméti kórházban töltötte, mint belgyógyász. Budapestre 1963-ban került a Honvéd Kórház belgyógyászatára, ahol a legmagasabb belgyógyászati tisztséget töltötte be szolgálati éveinek utolsó szakaszában. 1993-ban ezredes fő belgyógyász főorvosként vonult nyugállományba.

Nyugdíjba vonulása után sem tudott orvoslás nélkül meglenni, a Központi Felülvizsgáló Bizottság nyugalmazott főbelgyógyászaként tevékenykedett és sok éven át a Honvéd Kulturális Központban praktizált. Ma már a Csillaghegyi házában tölti mindennapjait családja körében.

Boldog születésnapot kívánunk!

1609151567
KAESZA