Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

90. születésnap

2018. április 5., csütörtök 14:52

90. születésnapját ünnepelte Dr. Martiny Miklós nyugállományú orvos ezredes, aki negyven éven át a Honvédkórház belgyógyászaként, nyugdíjazása előtti utolsó években pedig a kórház fő belgyógyászaként dolgozott.

Dr. Martiny Miklós egy pici bányász faluban, Salgótarjántól északra, Baglyasalja településen született 1928. április 05-én. A település, valószínűleg egy boglya alakú bazaltsziklának köszönheti a nevét, ami a település fölé magasodik, itt kezdődött Dr. Martiny Miklós kalandos életútja.

Az elemi iskola padját e kis településen koptatta. A Tábortűz Cserkészkézikönyve 1936-ban került a kezébe és ez meghatározó élmény volt számára. Polgári iskoláit távol a szülői háztól a Ciszterci Gimnáziumban folytatta. A szerzetes ciszterciek keresztény szellemű nevelő-oktató munkájukkal meghatározták egész élete erkölcsi tartását, életstílusát. Érettségi után egyenes út vezetett az Orvostudományi Egyetemre, hogy elképzelését megvalósítsa, s élete folyamán választott hívatásának tudjon élni. A diploma megszerzése után behívták katonának Kiskunhalasra, és hadnagyi rendfokozattal megkezdte katonaorvosi pályáját. Az élete következő stációja Kalocsa, ahol a lazarett (40–50 ágyas bel-és sebészeti osztályból álló kórházak, amelyekben a 10 napon belül gyógyuló betegeket és sérülteket kezelik) belgyógyászaként dolgozott. 1956 évet már a kecskeméti kórházban töltötte, mint belgyógyász. Budapestre 1963-ban került a Honvéd Kórház belgyógyászatára, ahol a legmagasabb belgyógyászati tisztséget töltötte be szolgálati éveinek utolsó szakaszában. 1993-ban ezredes fő belgyógyász főorvosként vonult nyugállományba.

Nyugdíjba vonulása után sem tudott orvoslás nélkül meglenni, a Központi Felülvizsgáló Bizottság nyugalmazott főbelgyógyászaként tevékenykedett és sok éven át a Honvéd Kulturális Központban praktizált. Ma már a Csillaghegyi házában tölti mindennapjait családja körében.

Boldog születésnapot kívánunk!

1609151567
KAESZA