Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

1956-ra emlékezett az MH Egészségügyi Központ

2017. október 20., péntek 13:12

Ünnepi állománygyűlés keretében tekintett vissza az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc eseményeire az MH Egészségügyi Központ állománya 2017. október 19-én.

„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. (…) A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől. ”
Mindszenty József (1956)
1609151423

Az MH Egészségügyi Központ közel 120 éves múltja szorosan összefonódik a történelem eseményeivel. Az 1956-os forradalom és szabadságharc során is kiemelt szerep jutott az egészségügyi feladatok ellátásának.

Az ünnepi állománygyűlésen Dr. Szelke-Tulipán Éva, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum történész-kutatója előadásában felelevenítette az időszak hétköznapi hőseit, azokat a beteg- és sérültellátásban szerepet vállaló katonákat és civileket, akik a Honvédkórházban a nehéz körülmények ellenére is kitartottak hivatásuk mellett.

Az 1956-os események emlékéhez hűen Frech Zoltán és Schmidt Ferenc, a Honvéd Együttes művészei prózai és zenés előadásban idézték fel a múlt történéseit.

1609151423

A rendezvény alkalmával Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka elismeréseket adott át, kifejezve ezzel nagyrabecsülését az érintett állomány irányába. A jubileumi születésnapjukat ünneplő és a nyugállományba vonuló jelenlévőkről is megemlékezett, valamint az érintettek kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként főorvosi kinevezéseket nyújtott át. Az ünnepség zárásaként beszédében méltatta az előléptetésben, elismerésben részesülőket, valamint hangsúlyozta munkájuk jelentőségét.

1609151423

Fotó: Füzes Judith

KAESZA