Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

GYIK

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre adunk választ. További kérdése esetén keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén (HM: 02-2-73-012, e-mail: fel.ek.htp@hm.gov.hu).

Hogyan tudok jelentkezni a programba? Jelentkezési szándékát egy rövid indoklással az alábbi címen elektronikusan tudja megtenni: fel.ek.htp@hm.gov.hu vagy faxon a jelentkezési lap elküldésével (HM: (02–2/72–501)

Mentesít-e a programban való részvétel a fizikai alkalmasság-vizsgálat alól? A fizikai alkalmasság-vizsgálaton való részvétel alól nem kap mentességet, aki vesz a Honvéd Testalkati Programban. Az eredményét javíthatja, hiszen az egyénre szabott mozgásprogram a súlycsökkentés mellett a fizikai teljesítmény növelése is a Program célja.

Hatékony-e a program? A program hatékonyságát számos tényező garantálja. A legfontosabb, hogy a résztvevő teljesen személyre szabott táplálkozási és edzésprogramot kap, amit folyamatos szakmai kontroll mellett végez. Magasan kvalifikált szakembereink (sportorvos, gyógytornász, személyi edző, pszichológus, dietetikus, egészségfejlesztő) minden lehetséges támogatást megadnak a résztvevőknek. A program komplexitása is lényeges, hiszen a fogyás, és a testsúly megtartása nem csupán az étrend megváltoztatása által érhető el, hanem a teljes életmódváltással, amibe a sport és az egészségtudatos magatartás kialakítása is beletartozik. Természetesen a megfelelő szakmai program mellett elengedhetetlen a résztvevő együttműködése is a meghatározott étrend és edzésterv következetes betartása.

El tudom-e végezni a testösszetétel mérést a konzultációs alkalmak között? A konzultációk között lehetőség van az OMRON BF 511 készülékkel testösszetétel elemzést végezni, hiszen az eszköz már minden alakulatnál megtalálható. Az egészségügyi alapellátását végző rendelővel egyeztetve, helyben is el lehet végezni a mérést. Javasoljuk, hogy a programban résztvevők éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen az eredmények alapján, szükség esetén optimalizálható az étrend és/vagy a mozgásprogram is.

Ki láthatja a mérési eredményeket? Az Egészségfejlesztési Osztály (a továbbiakban: EFO) az adatokat a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló 2013. évi XCVII. törvény (a továbbiakban: Haktv.) 8. §-ában meghatározottak szerint kezeli. A jogszabály tudomásul vételéhez belépéskor a jelentkező aláírja az adatvédelmi tájékoztatót és nyilatkozatot (Lásd: Nyomtatványok). Az EFO a résztvevőkről felvett személyes és egészségügyi adatokat más szervnek, szervezetnek – elöljárói kérésre – sem adhatja ki. Az adatait csak az Ön programjának összeállításában használjuk fel. Az összesített, személyi azonosításra alkalmatlan adatokat kizárólag statisztikai adatelemzés céljából használjuk fel.

A Magyar Honvédség jelenlegi élelmezési problémáival foglalkozik-e a Program? Tekintettel arra, hogy a Programnak nem célja a Magyar Honvédség élelmezési problémáinak megoldása, úgy nem is foglalkozik vele, bár tisztában van a meglévő és orvosolandó problémákkal. Oly annyira, hogy a megfelelő szakmai területeken keresztül már több alkalommal is jelezte, hogy az élelmezéssel kapcsolatosan változtatások lennének indokoltak, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatnák a személyi állomány minőségi étkeztetésének pozitív irányú változását. A meglévő élelmezési problémákért a Honvéd Testalkati Program nem felelős.

KAESZA