Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Hozzájárulási nyilatkozat az emlékeztető oltáshoz

2021. szept. 1. 12:17:34

Kérjük, ha teheti, hozza magával 3. oltásra, vagy a Janssen vakcina 2. oltásra érkezéskor a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot. A nyilatkozat elérhető a "Részletek" gombra kattintva.

Részletek

GYIK

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre adunk választ. További kérdése esetén keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén (HM: 02-2-73-012, e-mail: fel.ek.htp@hm.gov.hu).

Hogyan tudok jelentkezni a programba? Jelentkezési szándékát egy rövid indoklással az alábbi címen elektronikusan tudja megtenni: fel.ek.htp@hm.gov.hu vagy faxon a jelentkezési lap elküldésével (HM: (02–2/72–501)

Mentesít-e a programban való részvétel a fizikai alkalmasság-vizsgálat alól? A fizikai alkalmasság-vizsgálaton való részvétel alól nem kap mentességet, aki vesz a Honvéd Testalkati Programban. Az eredményét javíthatja, hiszen az egyénre szabott mozgásprogram a súlycsökkentés mellett a fizikai teljesítmény növelése is a Program célja.

Hatékony-e a program? A program hatékonyságát számos tényező garantálja. A legfontosabb, hogy a résztvevő teljesen személyre szabott táplálkozási és edzésprogramot kap, amit folyamatos szakmai kontroll mellett végez. Magasan kvalifikált szakembereink (sportorvos, gyógytornász, személyi edző, pszichológus, dietetikus, egészségfejlesztő) minden lehetséges támogatást megadnak a résztvevőknek. A program komplexitása is lényeges, hiszen a fogyás, és a testsúly megtartása nem csupán az étrend megváltoztatása által érhető el, hanem a teljes életmódváltással, amibe a sport és az egészségtudatos magatartás kialakítása is beletartozik. Természetesen a megfelelő szakmai program mellett elengedhetetlen a résztvevő együttműködése is a meghatározott étrend és edzésterv következetes betartása.

El tudom-e végezni a testösszetétel mérést a konzultációs alkalmak között? A konzultációk között lehetőség van az OMRON BF 511 készülékkel testösszetétel elemzést végezni, hiszen az eszköz már minden alakulatnál megtalálható. Az egészségügyi alapellátását végző rendelővel egyeztetve, helyben is el lehet végezni a mérést. Javasoljuk, hogy a programban résztvevők éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen az eredmények alapján, szükség esetén optimalizálható az étrend és/vagy a mozgásprogram is.

Ki láthatja a mérési eredményeket? Az Egészségfejlesztési Osztály (a továbbiakban: EFO) az adatokat a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló 2013. évi XCVII. törvény (a továbbiakban: Haktv.) 8. §-ában meghatározottak szerint kezeli. A jogszabály tudomásul vételéhez belépéskor a jelentkező aláírja az adatvédelmi tájékoztatót és nyilatkozatot (Lásd: Nyomtatványok). Az EFO a résztvevőkről felvett személyes és egészségügyi adatokat más szervnek, szervezetnek – elöljárói kérésre – sem adhatja ki. Az adatait csak az Ön programjának összeállításában használjuk fel. Az összesített, személyi azonosításra alkalmatlan adatokat kizárólag statisztikai adatelemzés céljából használjuk fel.

A Magyar Honvédség jelenlegi élelmezési problémáival foglalkozik-e a Program? Tekintettel arra, hogy a Programnak nem célja a Magyar Honvédség élelmezési problémáinak megoldása, úgy nem is foglalkozik vele, bár tisztában van a meglévő és orvosolandó problémákkal. Oly annyira, hogy a megfelelő szakmai területeken keresztül már több alkalommal is jelezte, hogy az élelmezéssel kapcsolatosan változtatások lennének indokoltak, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatnák a személyi állomány minőségi étkeztetésének pozitív irányú változását. A meglévő élelmezési problémákért a Honvéd Testalkati Program nem felelős.

KAESZA