Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

FONTOS tájékoztató az oltásra érkező pedagógusoknak!

2021. ápr. 1. 12:26:03

Kérjük Önöket, hogy a hétvégi oltás során azért, hogy a kórházon belül a megfelelő védőtávolságokat tudják tartani az alábbi szabályokat tartsák be:

Részletek

EURÓPAI UNIÓS PROGRAM SIKERES ZÁRÁSA

A Learning Hospitals projekt záró nemzetközi találkozója Budapesten került megrendezésre 2010. 06. 10-11-én. A HM Állami Egészségügyi Központ az Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet (ETI) partnereként vett részt. A projekt az Európai Bizottság „Egész Életen át tartó tanulás” programján belül a Grundtvig Tanulási Kapcsolatok finanszí­rozásában valósult meg. Célkitûzés volt a kórházakban zajló betegoktatás fejlesztése, a jól bevált gyakorlatok és tapasztalatok országok közötti kölcsönös megosztása.  


A mobilitás szakban a Sürgõsségi Betegellátó Centrumból Dr. Burány Béla fõorvos és Gál Nikolett diplomás ápoló Görögországban, a Traumatológiai Osztály vezetõ ápolója, Káposznyák Katalin pedig a Finnországban jár tapasztalatcserén az ETI munkatársaival. Nemcsak mi utaztunk, látogattak is bennünket az Ausztriai Bruck an der Mur városának kórházából.

A projektzáró találkozóra a résztvevõ kilenc európai országból (Ausztria, Németország, Olaszország, Görögország, Finnország, Lengyelország, Törökország, Svédország és Magyarország) 28 fõ vett részt. Az értekezlet elsõ napjának délelõttjén György Annamária és Bethleni Zsuzsanna az ETI, Botos Katalin ápolási igazgató asszony a HM ÁEK és a program fõkoordinátora dr. Rudolf Schrittwieser a Bruck/Mur Kórház sebészeti osztály fõorvosának köszöntõje után szakmai megbeszélés zajlott a jó gyakorlatokról. Délután Dr. Bazsó Péter orvos igazgató bemutatta az intézményünk SBC-t és a heliportot, valamint a Központi Radiológiai Diagnosztikai Osztályt. A Kardiológiai Osztály vezetõ fõorvosa, Dr. Kiss Róbert Gábor PhD egyetemi docens végigvezette a látogatókat osztályán és részletes tájékoztatást adott a munkájukról. Ezt követõen a Központi Gyógytorna Szolgálat, az automata szállí­tórendszer, valamint Dr. Nagy László orvos ezredes fõorvos által a Központi Intenzí­v Osztály került bemutatásra.

Köszönjük a lehetõséget az ETI-nek a programban való részvételért. Munkatársaink sok hasznos tapasztalatot gyûjtöttek külföldön és a konzultációk során. A visszajelzések alapján a nálunk hallottakat és látottakat hasonlóan nagyra értékelik külföldi partnereink.

KAESZA