Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

mh ek

MH teniszbajnokság_20211127

Teniszsiker az MH bajnokságban

2021. november 27-én megrendezésre került a Magyar Honvédség teniszbajnoksága, a Mini Garros teniszközpontban, ahol Dr. Kopcsó István Dr. Helfferich Frigyes, Dr. Herszényi László, Dr. Suri Csilla, Dr. Boronkai Gusztáv és Dr. Schütz Géza összetételű csapat, az MH EK számára aranyérmet nyert.

Oltas_Belgium_211201_1_1200

Oltások Belgiumban

A Magyar Honvédség hadrafoghatósága, személyi állománya szolgálatképességének megőrzése és családtagjaik egészsége megóvásának érdekében, 2021. november 29-én indult útjára Brüsszelbe és Monsba - az MH Egészségügyi Központ végrehajtásában - Dr. Toperczer István alezredes vezetésével, az a csoport, amely Magyarország, illetve a Magyar Honvédség részéről a régióban tartózkodó nem fegyveres külszolgálatot teljesítő személyek, nagykövetségi dolgozók, illetve képviseletek szakmai munkáját támogató kommunikációs szakemberek és az érintettek családtagjainak influenza, illetve SARS-CoV-2 elleni immunizálását hajtotta végre.

padova_4_1200

Híres elődök emlékezetének továbbörökítése a Padovai Egyetemen

1222-ben alapították a Padovai Egyetemet, melynek falai között számos magyar szerzett diplomát. A jövő évben, alapításának nyolcszázadik évfordulójához érkező iskola méltó módon, ünnepségsorozat keretében készül a jeles alkalomra. Ennek egyik első eseménye volt, hogy a dísztermében található, leghíresebb, - köztük három magyar - tanítványaikról készült freskókat restauráltatták. A felújításhoz Magyarország is segítséget nyújtott. A szeptember 29-én megtartott bemutatón az országot, Verona tiszteletbeli főkonzulja, az MH Egészségügyi Központ államtitkári tanácsadója, Prof. Dr. Pintér Lajos képviselte, aki maga is a Padovai Egyetemen szerezte orvosi diplomáját.

20211002_112432_1200

Egészségügyi képzés és alkalmasság-vizsgálati bemutató a Honvédség Korzóján

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ is bemutatkozott az október első hétvégéjén rendezett „A Honvédség Korzója” rendezvényen.

IMG_7549

Katasztrófaegészségügy moduláris egység bemutatója

Várpalotán zajlik a Magyar Honvédség képesség és hatásbemutatója szeptember 28-30 között.

received_219697350195858

Parasportoló a Haza szolgálatában

Amikor valaki belép a Honvédkórházba, meglepő és felemelő sorsokkal tud találkozni. Olyan emberekkel, akik képesek voltak arra, hogy szembeszálljanak az élet igazságtalanságaival és minden nehézség ellenére, kitartásukkal és hozzáállásukkal példaként szolgálhassanak mások számára.

MKKOT_20210922_1_1200

A járványok évszázadát éljük – a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XXIII. Tudományos konferenciája a Terrorelhárítási Központban

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság (MKKOT) XXIII. Tudományos konferenciája a Magyar Hadtudományi Társasággal közös szervezésben 2021. szeptember 22-én került megrendezésre a Terrorelhárítási Központban.

Pakozd1

Kisbajtársak Találkozója

Idén szeptember 11-én került megrendezésre a Kisbajtársak Találkozója elnevezésű rendezvény, a pákozdi Katonai Emlékparkban ahol, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját, a Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet, Egészségfejlesztési Osztálya képviselte.

1

A Repülőkórház

Aligha van még egy olyan kórház hazánkban, ahol annyi makkegészséges ember fordul meg páciensként, mint amennyi a kecskeméti MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben – tisztességes becenevén, a Repülőkórházban.

MH EK parancsnok kinevezése KLAC5909

Új vezetés, új felépítés és feladatrendszer az Egészségügyi Központban (videó)

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok vette át az MH Egészségügyi Központ parancsnoki teendőit, a Honvédkórházat pedig prof. dr. Wikonkál Norbert főigazgató vezeti március elsejétől. Az ünnepi állománygyűlésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a katonai egészségügyet és az intézményt érintő változásokról beszélt.

ESZA  KA