Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

mh ek

IMG_0453_mod

Drónok felhasználásának lehetőségei az egészségügyben szeminárium

Drónos csomagszállítással egyre több cég kísérletezik világszerte, hiszen ezek a repülő eszközök nehezen megközelíthető, akár katasztrófa sújtotta területekre is el tudnak juttatni megfelelő eszközöket. Az egészségügy az a szakterület, ahol az idő meghatározó faktora az egészségvédelemnek, akár műveleti területen, akár kórházi körülmények között, ezért minden innovatív fejlesztés az ellátást segítheti.

_SNJ5435

Páratlan közös élmény

Mintegy 120 középiskolás fiatal kapott különleges lehetőséget a Magyar Honvédség Parancsnoksága és az MH Egészségügyi Központ jóvoltából június 14-én, kedden. A tanév végi osztálykirándulásnak is beillő szakmai, kulturális és tehetséggondozó program keretében a diákok előbb a Honvédkórház működésének rejtelmeibe nyerhettek betekintést, majd egy igazán rendhagyó tárlatvezetésen vehettek részt a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Interju_dr_Kopcso_Istvannal_20220426_01 copy (1)

A célkitűzés az alapítás óta nem változott

A közelmúltban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság, amelynek mindenkori célja, hogy elősegítse a katona- és katasztrófaorvoslás fejlődését, lehetőséget biztosítson a szakmai párbeszédre, megossza a tapasztalatokat és megoldásokat találjon az aktuális szakmai kihívásokra. A jubileumi évforduló kapcsán dr. Kopcsó István orvos vezérőrnaggyal, a társaság elnökével beszélgettünk.

IMG_3578

Együttműködési megállapodás MH EK-OMIII

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet egészségügyi feladatok ellátására kötött megállapodást, melyet az intézmények vezetői 2022. május 18-án írtak alá.

IMG_9843

Új mentők az MH Egészségügyi Központnál

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szállítási képességeinek fejlesztése céljából, fenntartói forrásból, az elmúlt év végén 4 darab új mentőautó került beszerzése, amelyet Kerekes Etelka, az MH EK gazdasági főigazgatója vett át 2022. március 31-én.

IMG_0292

1848. március 15-re emlékezve

Ünnepi állománygyűléssel emlékezett meg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állománya az 1848. március 15-i forradalomról és az azt követő szabadságharcról, 2022. március 10-én.

KI_Spirit

A magyar katona-egészségügy elismert a NATO-ban

„A katona-egészségügyben dolgozó szakemberek munkájának elismeréseként alakulhatott meg éppen Budapesten a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ” - mondta dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsor március 3-ai, csütörtöki adásában.

DSC09499

Ünnepi állománygyűlés a Magyar Ápolók Napja alkalmából

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a Magyar Ápolók Napjáról 2022. február 17-én. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Vidoven Árpád a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is.

MH teniszbajnokság_20211127

Teniszsiker az MH bajnokságban

2021. november 27-én megrendezésre került a Magyar Honvédség teniszbajnoksága, a Mini Garros teniszközpontban, ahol Dr. Kopcsó István Dr. Helfferich Frigyes, Dr. Herszényi László, Dr. Suri Csilla, Dr. Boronkai Gusztáv és Dr. Schütz Géza összetételű csapat, az MH EK számára aranyérmet nyert.

Oltas_Belgium_211201_1_1200

Oltások Belgiumban

A Magyar Honvédség hadrafoghatósága, személyi állománya szolgálatképességének megőrzése és családtagjaik egészsége megóvásának érdekében, 2021. november 29-én indult útjára Brüsszelbe és Monsba - az MH Egészségügyi Központ végrehajtásában - Dr. Toperczer István alezredes vezetésével, az a csoport, amely Magyarország, illetve a Magyar Honvédség részéről a régióban tartózkodó nem fegyveres külszolgálatot teljesítő személyek, nagykövetségi dolgozók, illetve képviseletek szakmai munkáját támogató kommunikációs szakemberek és az érintettek családtagjainak influenza, illetve SARS-CoV-2 elleni immunizálását hajtotta végre.

ESZA