Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

betegellátás

Csokay_dr

Visszaélés Dr. Csókay András idegsebész főorvos nevével

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház idegsebész főorvosa nevével ismét visszaélés történt. Felhívjuk a figyelmet, hogy Dr. Csókay András nem felfedezett fel innovatív módszert a magas vérnyomás kezelésére! Bármely, ilyen jellegű tartalommal megjelenő "cikk", "interjú", "tanulmány", nem felel meg a valóságnak, mindezektől a főorvos elhatárolódik.

MHEK_logo_hu_350

Szülésfelkészítő tanfolyam következő időpontja

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály és PIC immár 15 éve rendezi meg a "Szülők iskolája" szülésfelkészítő tanfolyamot, amelynek soron következő alkalma 2021. július 21-én lesz.

MHEK_logo_hu_350

Tájékoztatás a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők egynapos-, és járóbeteg ellátásáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az emberi erőforrások miniszterének utasítása, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése alapján a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegek egynapos-, valamint járóbeteg ellátása a következők alapján történik.

RT1_7601_1200

Ozaki technikával végeztek szívműtétet a Honvédkórházban

Nem mindennapi szívsebészeti beavatkozásra került sor a Honvédkórházban, amelynek során Dr. Székely László főorvos és csapata a beteg saját szívburkából készített szívbillentyűt egy veleszületett aortaszűkülettel műtött betegnek.

5fdb3fe4a1ba9111690589

Újra kinyitja kapuját a "Szülők iskolája"

Újra megrendezi a "Szülők iskolája" szülésfelkészítő tanfolyamokat a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály és PIC.

2

Csapatmunka a műtőben

Ritka, több orvosi szakterület részvételét igénylő hasi aneurizma műtétet végeztek el a Honvédkórház orvosai 2021. május 13-án az MH Egészségügyi Központ székhelyén.

szívseb eljaras

Különleges szívsebészi eljárás a Honvédkórházban

Első alkalommal hajtottak végre egy olyan ritkán alkalmazott szívsebészi műtétet a Honvédkórházban, amelynek lényege, hogy olyan betegek esetében is elvégezhető, akik számára a hagyományos módszerek nem alkalmazhatók. A nem mindennapi beavatkozásra az érintett orvosok és a munkájukat segítő egészségügyi szakemberek kiemelt figyelemmel készültek fel.

Tungsram

Koronavírus - Speciális fertőtlenítőeszközt biztosít a Tungsram Kft. a Honvédkórháznak

Egy UV-C fényforrással működő fertőtlenítőszekrény biztosításáról, használatáról és kölcsönös együttműködési szándékról állapodott meg a Tungsram Operations Kft. és a Magyar Honvédség (MH) Egészségügyi Központ.

demeter

Gyermekvállalás előtt is fontos az oltás (videó)

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Demeter János adott interjút az oltás beadásának fontosságáról.

ravgyi_3

A Repülőkórház

Hegymászók is kerülhetnek oxigénhiányos állapotba, de velük összehasonlítva – ugyanazon a magasságon – ez a pilótáknál sokkal könnyebben válik életveszélyessé. Bizonyos esetekben pedig a fiatal kor és az egészség hátrány is lehet – ilyen és ehhez hasonló meglepetésekkel szolgált a dr. Tótka Zsolt alezredessel folytatott beszélgetés, de a magasság-élettani osztály vezető főorvosa a világ valamennyi vadászpilótáját, vadászgépét érintő, máig megoldatlan fejtörőről is említést tett sorozatunk harmadik részében.

KAESZA