Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

betegellátás

COVID_szám_1_social_2021_11_16

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

A látogatási tilalom elrendelése miatt, tájékoztatási rendszer (COVID-19 vonal) került kialakításra az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház székhelyén.

IMG_0963_jav

Jelentős eszközbeszerzés az MH Egészségügyi Központban

Új, modern genetikai ultrahang készülékkel bővült a Szülészet-nőgyógyászati Osztály eszközparkja. A Podmaniczky utcai telephelyen beüzemelt berendezés mellett további három darab ultrahang beszerzése is megtörtént.

MHEK_logo_640

Információk az oltási akcióhéttel kapcsolatban

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

MB4A7206

Egy éjszaka – két életmentő műtét a Honvédkórház Érsebészetén

Két, szokatlanul hasonló műtéti beavatkozást hajtottak végre egy éjszakai ügyelet során az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Szív-, Ér-, és Mellkassebészeti Osztályán 2021. november 2-án.

1

Hirtelen szívhalál, szívinfarktus, szívroham

Mi a különbség a hirtelen szívhalál és a szívinfarktus között? Mit jelent pontosan a közbeszédben és a sajtóhírekben gyakran használt „szívroham” kifejezés? Ezekre a nem túl vidám, de ugyanakkor mégis nagyon fontos és sok embert érdeklő kérdésekre kerestük a választ dr. Kiss Róbert Gábor, a Honvédkórház kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa segítségével.

20211014_101410_jav

A gyógyulás útján a COVID fertőzés után

2021. szeptember 17-én, COVID-fertőzés miatt került a Podmaniczky utcai telephelyünkre a képen látható 69 éves beteg, akinek az állapota sokat javult köszönhetően a megfelelő kórházi ellátásnak.

IMG-20211006-WA0006

Bravúros beavatkozással mentették meg két pici baba életét az MH EK szakemberei

2021. október első hétvégéjén az OMSZ erős vérzés, valamint beindult koraszülés miatt szállított egy 25 hetes kismamát az MH EK Podmaniczky utcai telephely Szülészet-nőgyógyászati Osztályára. Az intézmény szakemberei a bravúros beavatkozásnak köszönhetően megmentették a kismama, valamint az ikrek életét.

20211005_104937_jav

Komplex urológiai és érsebészeti műtét az MH Egészségügyi Központban

2021. október elején összetett urológiai és érsebészeti műtét végeztek kollégáink egy vese daganatos betegnél a Podmaniczky utcai telephelyen.

3

Különösen nagy felkészültséget igénylő műtét a Podmaniczky utcai telephelyen

A transzplantált betegek műtétje mindig nagyobb kockázattal járó beavatkozás, mint a nem szervátültetettek esetében. Az elmúlt hét évben az MH Egészségügyi Központ Podmaniczky utcai telephelyén a hetedik olyan cisztikus fibrosis miatt tüdőtranszplantált beteg idült orrmelléküreg gyulladás miatti operációját végezték el munkatársaink.

Urulógiai műtét 2021_2

Műtét közbeni pillanatok

Folyamatosan üzemelnek az MH EK Honvédkórház műtői, a Róbert Károly körúti és a Podmaniczky utcai telephelyen egyaránt.

ESZA  KA