nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2014-10-22 11:46
AC 3000 típusú csőpostarendszer

A csőposta rendszer a korház épületein belüli és az épületek között kis terjedelmű anyagok gyors és megbízható szállításra optimális logisztikai megoldást nyújt. A korházi csőposta rendszerrel vérmintákat, vérplazmát, szövetmintákat, recepteket, leleteket, röntgenfelvételeket, gyógyszereket, kisebb műszereket, dokumentumokat a bejövő és kimenő postai küldeményeket, egyszerűen célba juttathatjuk. A csőpostával minden állomásról minden állomásra történhetnek küldések. Jelentős munkaidő és költségmegtakarítás érhető el, miközben a szakképzett személyzet nagyobb figyelmet fordíthat a gyógyító munkára. Sürgősségi esetekben 20-30 km/h átlagos küldési sebesség azt jelenti, hogy a korház területén a legtávolabbi állomások között is kb. 1 perc alatt megérkezik a küldemény. Olyan esetekben, amikor a küldendő anyagok rázkódása az anyag szerkezetében károsodást okozna, a berendezés csökkentett sebességű üzemmódra tér át. Ø 110 mm-es PVC csőrendszerben R650 mm-es cső ívekkel épül fel a nyomvonal.

 

A küldeményeket átlátszó műanyag tubusokba kell az állomásokba helyezni. A célállomás címének megadását követően a tubus automatikusan jut el a kívánt helyre.

A csőposta hálózat kialakításánál épületenként önálló alrendszereket hoztak létre, melyek között az átjárhatóságot a csőposta központban kialakított tubuscserélő berendezések biztosítják.

A csőrendszerben hangtalanul áramló levegő mozgatja a szállító tubusokat. A forgalom szervezése, lebonyolítása, statisztikai kimutatások készítése a vezérlő számítógépes rendszer feladata.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu