nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2014-10-22 11:45
Swisslog_Telelift LTC 2 típusú automata szállítórendszer

Az LTC 2 robottargonca az anyagmozgatás különböző elvárásainak megfelelő, vezető nélküli szállító rendszer.
Az LTC 2 berendezés irányítását központi vezérlő számítógép végzi. Ez a vezérlőközpont irányítja az összes járművet valamint a perifériás berendezéseket, mint például a tűzgátló ajtókat, felvonókat, konténer fogadókat és küldő állásokat. A szállítási megbízások megadhatók spontán módon, meghatározott napi ütemezésben manuálisan, eseményekhez kötve, vagy automatikusan generálva is. A megbízásoknak a rendelkezésre álló LTC 2 járművek közötti optimális elosztásról fejlett szoftver gondoskodik, amely figyelembe veszi a szállítások sürgősségét, az egyes járművek helyzetét valamint azok energiatartalékait. Ha az akkumulátorok töltöttsége egy meghatározott szint alá esik, akkor a jármű még teljesíti az érvényben lévő szállítási megbízást, majd ezt követően a feltöltő állomáshoz gurul. A robottargonca maximális mozgási sebessége 1,25 m/sec.

A „H-D-K” épületek anyagellátását 8 robottargonca végzi napi 350 szállítási feladat végrehajtásával. Az anyagszállítás a rendszerhez kialakított rozsdamentes konténerekben történik. A konténerek tisztítását 2db BELIMED típusú alagút rendszerű konténer mosó berendezések segítésével végezzük. Ciklusonként négy konténer fertőtlenítő mosása végezhető el.

Rendelkezésünkre áll:

-    40 db. hulladékszállító konténer

-    50 db. vegyes célú anyagszállító konténer

-    32 db. ételszállító konténer

Szállított anyagok:

-    Étel

-    Steril és nem steril anyagok

-    Tiszta textil

-    Szennyes textil

-    Fogyóanyag

-    Gyógyszer, infúzió

-    Kommunális és veszélyes hulladék

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu