nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-08-31 09:31
Tájékoztató az EFOP-1.8.21-18-2019-000068 projekt megindításáról

  

 MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT 
Infekciókontroll tevékenységek gyakorlati megvalósítása a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévíz I. és II., valamint Balatonfüred telephelyein lévő fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményeiben


EFOP-1.8.21-18-2019-000068

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-1.8.21-18 pályázat célként nevesíti a népegészségügyi szolgáltatások megújítását, az egészség választását előmozdító ismeretek és készségek fejlesztését, a környezet-egészségügyi biztonság fejlesztését, a járványügyi biztonság erősítését a betegellátással összefüggő higiénés kockázatok csökkentésének megvalósítása érdekében.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az Alapító Okiratában foglaltaknak megfelelően közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató. 

A projekt célja, hogy az MH EK hévízi I. és II., valamint a balatonfüredi telephelyein olyan hatékony infekciókontroll programot és AMR elleni cselekvési tervet alakítson ki az infekciókontroll gyakorlat fejlesztésére, amely figyelembe veszi a rendelkezésre álló forrásokat és közegészségügyi szükségleteket. 

A projekt megvalósítása segíti erősíteni a személyzet prevenció melletti elkötelezettségét a problémák feltárása és a gyakorlati megvalósítás támogatása révén. Az intézetben tanúsított minőségirányítási rendszer működik. A projekt megvalósítását követően az MH EK-ban adottak lesznek a feltételek az infekciókontroll területén a multimodális stratégia alkalmazására, a kulcsfolyamatok kialakítására szabályozásuk és implementálást támogató intervenciók alkalmazása révén: oktatás, ellátási csomagok alkalmazása, monitoring, audit és compliace vizsgálat. Az infekciókontroll helyzetre hatással lévő ellátottak, hozzátartozók, látogatók célirányos tájékoztatása, a lakosság szemléletformálása, valamint az ellátó szakszemélyzet képzése megtörténik az irányítás-felügyeletben résztvevő munkatársak által az MH EK érintett fekvőbeteg ellátást nyújtó intézetében tartandó központilag szervezett képzésen.

A kedvezményezettje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 57 024 786.- HUF európai uniós támogatás segítségével valósul meg.
A projekt az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával, várhatóan 2021 második felében fejeződik be, melyet további öt év fenntartási időszak követ majd.

A támogatás mértéke 100 %.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu