nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-03-27 11:38
Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információ kéréshez
Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel, a látogatási tilalom elrendelése miatt intézményünk lehetőséget biztosít a cselekvőképes állapotban felvett betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő tájékozódásra. 
A telefonon történő tájékoztatáshoz szükséges a beteg neve és a beteg által az intézménybe történő, felvétel előtt a hozzátartozókkal egyeztetett „kód” megadása. Ez a kód bármilyen szó, betű- vagy számkombináció lehet, amit a beteg a felvétele előtt egyeztetett családtagjaival.

Amennyiben a telefonon érdeklődő személy nem ismeri a „kódot”, információ csak abban az esetben adható számára, ha ő azonos a beteg által aláírt „Betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozat kórházi gyógykezelésbe (általános”) nyilatkozatban szereplő személlyel (név és a beteggel való rokonsági fok vagy egyéb kapcsolat megadásával). Ezen kívül a beteg következő azonosító adatait is ismernie szükséges: név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím VAGY név és TAJ szám.

A fentiek teljesülése érdekében felhívjuk kedves betegeink figyelmét a fent leírt nyilatkozat körültekintő kitöltésére, mivel a hozzátartozótól elektronikus úton nem kérhető be rokoni kapcsolatot igazoló okirat. Intézményünk számára nagyon fontos az adatvédelmi előírások betartása, ezért a telefonon való érdeklődést szigorú szabályokhoz kötjük. 

Cselekvőképtelen állapotban felvett beteggel kapcsolatos tájékoztatáskor a legközelebbi hozzátartozót a mentőszolgálat tájékoztatása vagy az MH EK medikai moduljában, esetleg az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rögzített adatok alapján tudjuk azonosítani. Ebben az esetben telefonos érdeklődés esetén csak akkor adható információ, amennyiben az érdeklődő a fenti adatbázisok egyikében rögzített személyként nevezi meg magát (pl. házastárs/élettárs, egyenesági rokon) és a beteget teljes mértékben azonosítani tudja (név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím VAGY név és TAJ szám).

Kérjük betegeink és hozzátartózóik együttműködését.
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu