Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

FONTOS tájékoztató az oltásra érkező pedagógusoknak!

2021. ápr. 1. 12:26:03

Kérjük Önöket, hogy a hétvégi oltás során azért, hogy a kórházon belül a megfelelő védőtávolságokat tudják tartani az alábbi szabályokat tartsák be:

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény vonatkozó rendelkezései értelmében az elrendelt teljes körű látogatási tilalom alatt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az alábbi kategóriákba tartozó ellátottak vonatkozásában biztosítja a kapcsolattartás lehetőségét:

  • súlyos állapotú, végstádiumú beteg mellett tartózkodhat az általa megjelölt személy;
  • kiskorú beteg mellett tartózkodhat szülője, törvényes képviselője vagy a kiskorú beteg vagy törvényes képviselője által megjelölt személy;
  • a vajúdás és a szülés tartama alatt folyamatosan a szülő nő mellett tartózkodhat az általa megjelölt nagykorú személy;
  • értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett tartózkodhat szülője, törvényes képviselője, vagy az értelmi fogyatékossággal élő beteg vagy törvényes képviselője által megjelölt személy.

Egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően – az osztályvezető főorvos a kapcsolattartás lehetőségének biztosítását mérlegelheti, indokolt esetben a kapcsolattartást további esetekben is biztosíthatja.

A korlátozás érinti az MH EK székhelyét (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.), a Podmaniczky utcai telephelyét (1062 Budapest, Podmaniczky u. 109-111.), a Szanatórium utcai telephelyét (1121 Budapest, Szanatórium u. 2/a.), a Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézetét (8381 Héví¬z Ady Endre u. 31.), a Hévízi Rehabilitációs Intézetét (8381 Héví¬z, Kossuth Lajos u. 7/a) valamint a Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetét (8230 Balatonfüred, Szabadság u. 5.).

Az életveszélyes, súlyos betegek esetében naponta egy fő hozzátartozó látogatása engedélyezhető osztályvezető főorvosi engedéllyel.  

A fekvőbeteg-ellátó osztályokon ápolt betegek részére a 7 napot meghaladó bent fekvés esetén, vasárnap délelőtt 10:00-12:00 óra között lehetséges egy fő közeli hozzátartozónak a látogatása osztályvezető főorvosi engedéllyel.

A koronavírusos betegek hozzátartozóinak tájékoztatásáról információk itt találhatók.

Központi csomagátvétel, csomagátadás a látogatási tilalom ideje alatt vasárnaponként 10.00-12.00 óra között munkatársaink közreműködésével biztosított.

Tervezett "apás-szülés"  esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiéniás rendszabályok betartása mellett tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet.

KAESZA