nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2015-07-13 08:37
Bőrgyógyászati Osztály
Információk

MH EK Honvédkórház II-es sz. telephelyén, a régi szárny 1. emelet (1062 Budapest Podmaniczky utca 109-111. )
16 aktív ággyal biztosítunk fekvőbeteg ellátást
Tel: 061-4752628 Fax: 061-4752500/ 1586-os mellék

 

Osztályunk rövid története:
1899-ben nyílt meg a Monarchia 16 sz. helyőrségi kórháza, melyben 100 ágyas nemibeteg osztály is megkezdte működését. Az első világháború után az ágylétszám 90-re csökkent és 1939-ig Bőr-, és Urológiai Osztályként működött. Ezt követően önálló bőrgyógyászati osztályként működött. Az ötvenes évek elejétől az osztály már a katona egészségügyi szolgálat keretében dermatovenerológiai gyógyító, tudományos és továbbképző központ szerepét tölti be. Az osztály elhelyezése az idők folyamán többször változott. Jelenleg 16 ágyával, 1-2 és 3 fős kórtermeivel a Podmaniczky úti II. telephelyen található.

 
1. Betegfelvételi rend: Osztályunkon Szakrendelésről illetve a Sürgősségi Betegellátó Osztályon keresztül akut  vagy előjegyzés alapján krónikus betegségek kezelése céljából történik felvétel.

2. Területi és igényjogosultsági ellátási kötelezettség: Budapest III.,IV.,VI., XIII., XIV, XV. kerület, Annavölgy, Budakalász, Dág, Dunabogdány, Kesztölc, Leányfalu, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Piliscsaba,  Pilismarót, Pilisszentiván, Pócsmegyer, Sárisáp, Szentendre, Tát, Tokodaltáró, Üröm, Bajna, Csobánka, Dorog, Epöl, Kisoroszi, Leányvár, Nagykovácsi, Perbál, Piliscsév, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Pomáz, Solymár, Szigetmonostor, Tinnye, Tök, Visegrád, Bajót, Csolnok, Dömös, Esztergom, Lábatlan, Máriahalom, Nagysáp, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Remeteszőlős, Süttő, Tahitótfalu, Tokod, Úny, Zsámbék, Kóspallag, Mende, Vámosmikola, Úri, Márianosztra, Ipolytölgyes, Zebegény, Sülysáp, Letkés, Ipolydamásd. Ezen felül  a Honvédkórház igényjogosult betegkörét is ellátjuk lakhelytől függetlenül.

3. Fő betegellátási profiljaink a fekvőbeteg osztályon: gyulladásos, fekélyes, fertőzéses, allergiás, daganatos, autoimmun és egyéb bőrbetegségek ellátása. Tevékenységünk a szakma egész spektrumát átfogja. Osztályközi konzíliumokat adunk a kórházban. Lehetőség van allergológiai tesztek elvégzésére, valamint gyógyszerallergia vizsgálatára,  folyékony nitrogén-, fényterápiás, illetve a bőrgyógyászaton belül  egyedülálló módon hydrochirurgiai kezelésre is. Melanomás betegek magas dózisú interferon kezelését  végezzük. Ambuláns exciziókat és bőrsebészeti beavatkozásokat hajtunk végre. Szorosan együttműködünk kórházunk bőrgyógyászati szakrendelőivel.   

 


4. Oktatási tevékenység: Részt veszünk a szakorvosképzésben valamint a graduális képzésben, az elmélet és a gyakorlat szintjein egyaránt.

5. Szakambulanciáink:

  • Általános Bőr- és Nemibeteg Szakambulancia : valamennyi szakorvos
  • Dermatoonkológiai Szakambulancia: Dr. Vajda Adrienne
  • Dermatoallergológiai Szakambulancia: Prof. Dr. Baló J. Mátyás

6. Előjegyzési rend: Szakambulanciáinkra időpontot kérni a központi  telefonszámon lehet: 061-4651800 mellék: 72777, 71924. Munkaidőn túl, akut súlyos bőrbetegség esetén a kórházunk I. SBO-án keresztül látjuk el a rászorulókat.

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu