nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2015-06-17 15:17
Szülészet-nőgyógyászati Osztály és PIC

Elérhetőségeink:
Dr. Demeter János (titkárság)  Telefon/Fax: 475-2568
 
Podmaniczky utcai telephely
 
Levélcím: 1062 Budapest, Podmaniczky u. 111.
Fontos telefonszámok:
Szülőszoba 06-1/475-2664
Gyerekágy 06-1/475- 2726
Nőgyógyászati Osztály 06-1/475-2774, 06-1/475-2625
Terhespathológia 06-1/475-2569
CTG 06-1/475-2509
Ultrahang 06-1/475-2775
Ambulancia: 06-1/465-1800/81845 mellék, 06-1/4752654

Alapítvány: Alapítvány károsodott újszülöttek és koraszülöttek rehabilitációjára és utókezelésére
Cím: 2000 Szentendre, Kökény u. 4.
Számlaszám: 11713005-20128287
Adószám: 18051214-1-13
Kuratórium elnöke: Dr. Mészáros József (mjozsef46@hotmail.com, 0630/3612009)
Honlap: www.koraszulottek.hu
Alapítás éve: 1993

Szülőszoba aula

Osztályunk feladata a budapesti IV. és XIII. kerületi lakosok, a területi ellátási rend szerint osztályunkhoz tartozó Észak-középmagyarországi régió lakosai, továbbá az MH Egészségügyi Központ által ellátott „igényjogosult” betegek (fegyveres erők tagjai, vasutas dolgozók, stb.) szakorvosi ellátása.

Részlegeinken (nőgyógyászat, onkológia, meddőségi centrum, terhespatológia, gyermekágy) a kismamák és a fekvőbetegek 2-3 ágyas, fürdőszobás kórtermekben 95 ágyon kapnak elhelyezést. 2015 nyarától terhespatológiai részlegünk felújított kórházi emeleten kap új helyet, ahol nem csak szakmai, hanem esztétikai szempontból is európai színvonalon tudjuk a kismamákat elhelyezni és ellátni.
Szülőszobánk 7 teljesen felszerelt, 2014-ben felújított, alternatív megoldásokat kínáló,színes, vidám szobában várja a vajúdó kismamákat. Ebből kettőben sarokkád is található. Az otthonos hangulat mellett a kismamák és a babák is teljes biztonságban vannak, mert esetleges vészhelyzet esetén a műtő helyben található, a császármetszés azonnal elvégezhető. Az aneszteziologiai  team állandó jelenléte folyamatosan biztosítja az epidurális fájdalomcsillapítás lehetőségét.
Szülőszobánkon még egy 2 ágyas tokolízis helyiség is található, ahol a fenyegető koraszülés esetén látjuk el a kismamákat.
Szülőszoba

Szülészeti ellátásunk  nagy előnye, hogy a III-as  progresszivitási szintű PIC  ( 24 hét feletti újszülötteket tudunk ellátni) személyzete szükség esetén azonnal a helyszínen van, ami azt jelenti, hogy nem a koraszülöttet szállítjuk az ellátás helyszínére, hanem a szülés helyszínen történik az állapot stabilizálása és utána kerül a baba a végleges ellátási helyre. A Perinatális Intenzív Centrumunk a legkorszerűbb 12 ágyon, Magyarországon a legmagasabb szakmai szinten látja el a koraszülötteket. Az osztály klinikai  tevékenységét a magas szakmai színvonalon biztosított általános szülészet-nőgyógyászati ellátás mellett egyedi profilok adják. Ilyen például az endometriosis centrum, a laparoscopos centrum , a meddőségi centrum,a  diabeteses vagy véralvadási zavarral bíró terhesek országos gondozása, a terhespatologiai-immunológiai centrum, és az  invazív genetikai centrum. Nálunk működik Magyarország  egyetlen kórházi osztály mellé szervezett komplex koraszülött fejlesztő központja. A kórház feladatköreként előírt új profilokkal folyamatosan bővülünk, szakorvosaink és szakdolgozóink folyamatos továbbképzése révén. Ilyen új területek pl. az endokrinológia , nőgyógyászati onkológiai sebészet, urogynecologia.

Gyermekágy 

Tudományos munka:
A szülészet-nőgyógyászati távgyógyászatban több tíz éves hagyományokon alapuló kutatás
folyik osztályunkon. Speciális kutatási terület az ikerterhességek kapcsán jelentkező klinikai
kórképek diagnosztikája és terápiája.
Klinikai és alapkutatási területeken az osztály számos nemzetközi kapcsolattal rendelkezik,
illetve nemzetközi és magyarországi  együttműködésekben vesz részt. Rendszeresen tartunk
előadásokat hazai és nemzetközi konferenciákon. Számos tudományos közleményünk jelent
meg.
 
Oktatási tevékenység:
Tekintettel arra, hogy egyetemi szintű oktatókórház vagyunk, nagy szerepet vállalunk a medikusok, a szülész-nőgyógyász szakorvosjelöltek, egészségügyi szakdolgozók oktatásában  is. Szülésznő képzésben folyamatosan fogadunk spanyol hallgatókat és más európai országokból cserediákokat.
 
Állandó rendezvényünk a  több, mint tíz éves hagyománnyal rendelkező „ Szülők Iskolája ”, melyet minden hónap 2. szerdáján 18h00-kor tartunk a II. emeleti tantermünkben. A szülészeti „ kérdezz-felelek” illetve az azt követő szülőszobai sétán történő kötetlen beszélgetés a kollégákkal tapasztalatunk szerint sikeresen oldja a szüléssel, szülésvárással kapcsolatos feszültséget.
Szülőszoba Osztályvezető főorvos:  Dr. Demeter János
 
Osztályvezető általános helyettese: Dr. Vermes Gábor
 
Főorvosok:
Dr. Török Miklós
Dr. Fülöp Vilmos
Dr. Kazár Tibor
Dr. Kiss Attila András
Dr. Murányi Zoltán
Dr. Oszoli Gábor
Dr. Turi Zsuzsanna
Dr. Unk Péter
Dr. Gulyás István
Dr. Tidrenczel Zsolt
Dr. Varga Csaba
Dr. Sipos Sándor
Dr. Harsányi Lehel
 
Adjunktusok:
Dr. Atalay Katalin
Dr. Szabó Gergely
Dr. Banczik Zoltán
 
Szakorvosok:
Dr. Aszódi Melinda
Dr. Bálint Koppány
Dr. Debreczeni Attila
Dr. Spánik Gábor
Dr. Szabó György Róbert
Dr. Demjén Zoltán László
Dr. Krammer József
Dr. Burik Zoltán

Vezető ápoló: Dobrocsi Éva

Szerződéses  kollégák:
Dr. Kereszti József
Dr. Bíró Lothar

Szakorvosjelölt:
Dr. Cserey Eszter
Dr. Farkas Bence
Dr. Kása Dániel Gábor
Dr. Mester Miklós
    
Rezidens:
Dr. Ágoston Barnabás
Dr. Bozó Klaudia
Dr. Horváth Erzsébet
Dr. Kecskés Kinga
Dr. Király Anna
Dr. Király Csaba
Dr. Zakariás Anita

Genetika 

kapcsolódó állományok
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Koraszülött Intenzív Centrumában az ott dolgozó orvosokkal, szakápolókkal és anyukákkal készített interjút a 168 óra közéleti hetilap újságírója, Kun J. Viktória. 
2017-01-12 13:39
Alternatív szülési megoldásokat is kínáló, felújított szülőszobák; európai színvonalú ellátás; és egy olyan Perinatális Intenzív Centrum, azaz PIC, ahol hazánkban a legmagasabb szakmai szinten látják el a koraszülötteket. A honvedelem.hu a Honvédkórház...
2017-03-22 12:34
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu