nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
0000-00-00 00:00
ÉLETMENTÉS AZ ÁEK-BEN

Nagyí­tás...Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a segélykérõ reklámot: „Adj vért, és ments meg három életet!”

Az Állami Egészségügyi Központ 2008. július 28-ra véradó napot hirdetett. A felhí­vást a honvédelmi, rendvédelmi szervek állománya és a kórház dolgozói körében tették közzé a szervezõk.  A mindössze néhány napos mozgósí­tás dacára szép számmal gondolták azt, hogy az életmentésnek e szép példáját választják: a 149 regisztrált közül 129 önkéntes adhatott vért.

 

Az akció az Országos Vérellátó Szolgálat számí­tógépes programja alapján és munkatársai közremûködésével valósult meg a HM ÁEK Transzfúziológiai Osztályán.

Voltak pillanatok, amikor a jelentkezõk szinte el sem fértek a várakozásra kijelölt folyosón, a kissé lomha informatikai program is fékezte a lendületet. A délután végére azonban elégedetten nyugtázták véradók és szervezõk az akciót: az adott vérrel közel négyszáz életet mentettek meg!

Köszönet mindazoknak, akik sikeres donorként vettek részt az ÁEK kezdeményezésén, és természetesen azoknak is, akik meghallották a hí­vó szót, de technikai – vagy egészségi – okok miatt most nem tudták nemes felajánlásukat valóra váltani!

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu