nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2013-04-05 11:38
Urológia- Andrológiai Osztály
Információ
Cím: 1062.Budapest, VI. kerület Dózsa György út 112. D épület Mf.
Levélcím: 1062. Budapest, VI. kerület Podmaniczky u. 109-111.
Titkárság: Tel/FAX: (06)-1-475-2570 
Osztály: (06)-1-475-2624
Andrológiai szakambulancia: (06)-1- 475-2782
Andrológiai labor: (06)-1- 4752552
Urológiai szakambulancia: (06)-1- 475-2547

Osztályvezető főorvos: Prof. Dr. Papp György

Főorvosok:
Dr. Kálmán Jenő
Dr. Nagy Félix
Dr. Kovács Gábor
Dr. Földesi János orvos ezredes
Dr. Kovács Róbert
Dr. Simon Zsolt
Dr. Bógyi György

Adjunktus:
Dr. Sebestyén László Géza

Szakorvosok:
Dr. Nallbani Marsel
Dr. Nagy Marianna
Dr. Varju Viktor

Szakorvos jelöltek:
Dr. Tóth Fruzsina

Rezidensek:
Dr. Karsza Dávid Csanád
Dr. Leiner Zoltán

Biológus: nincs
Vezető ápoló: Gábor Istvánné
Vezető asszisztens: Kautzky Józsefné
Fekvőbetegeinket 3 ágyas, fürdőszobás kórtermekben helyezzük el. Központi műtőblokkban a legkorszerűbb eszközök teljes választéka áll rendelkezésünkre. Járóbetegeinket, előre egyeztetett időpontban várjuk szakambulanciáinkon. Speciális szakambulanciáinkon a vizsgálatokhoz a legkórszerűbb műszereket használjuk, melyek segítségével pl. komplex urodynamiai kivizsgálás vagy WHO kompatibilis meddőségi labor vizsgálat kivitelezhető. 

Urológia – Andrológiai osztály legfontosabb profiljai:

Endourológia/Laparoszkópia: (profilvezető: Dr. Kovács Gábor főorvos)
A felső és alsó húgyúti kövek, daganatok, szűkületek kórismézését és indikált műtéti beavatkozásait a rendelkezésre álló eszközök segítségével, nyílt műtétek helyett endoszkópos technikával végezzük. A laparoszkópos urológiai műtétek széles skáláját ma már rutinszerűen végezzük. Vese-, mellékvese eltávolítás, vesemedence plasztika, antiinkkontinencia műtétek, prosztata daganat miatt végzett radikális prosztata eltávolítás egyaránt ezzel a nagy hasi metszést nem igénylő, gyors gyógyulást biztosító módszerrel történhet.


Urodynámia/Urogynecologia: (profilvezető: Dr. Nagy Félix főorvos)
Urodynamikai szakambulanciánkon országos ellátás keretében modern, az európai normáknak megfelelő speciális mérőberendezés segítségével vizelettárolási (inkontinencia) és ürítési (obstrukció) zavarok esetén a hólyagműködés funkcionális diagnosztikájához szükséges valamennyi vizsgálatot el tudjuk végezni. Urogynecologiai tevékenységünk fő területe a női vizelet inkontinencia komplex diagnosztikája, konzervatív és nem invazív technikával történő műtéti kezelése. Az országban elsőként vezettük be és ma már rutinszerűen alkalmazzuk stressz inkontinencia esetén a feszülésmentes hüvelyi szalagot (TVT).
Szakmai munkánk részét képezi a terhes nők szükség szerinti urológiai kezelése, a vizelet sipolyok, ureter elzáródások ellátása és műtéti rekonstrukciója.

Uro-onkológia és genitális sebészet: (profilvezető: Dr Kálmán Jenő főorvos)
Modern diagnosztikai eszközökkel kórismézett urológiai daganatok esetén, a vonatkozó protokollnak megfelelően szükséges műtéti, vagy konzervatív kezelési formát alkalmazzuk. Műtét esetén a radikalitás mellett a betegek életminőségét lehetőleg számottevően nem befolyásoló beavatkozásokat végezzük. A tumoros betegek kemo- vagy immunoterápiás kezelése klinikai onkológussal együttműködve történik. A járóbetegek kezelése, nyomon követése és gondozása szakambulanciánkon történik.
Az urológiai műtétek sorában speciális ellátást igényelnek egyes kórképek, melyek a férfi nemi szerveket érintik. Osztályunkon a fájdalmas merevedés különböző kórformáinak, a hímvessző kóros görbületeinek kezelésére modern, korszerű műtéti eljárásokat alkalmazunk. Ugyancsak lehetőség van gyógyszeresen nem javítható merevedési zavar esetén hímvessző protézis behelyezésére is.

Urotraumatológia: (profilvezető: Dr. Földesi János orvos ezredes főorvos)
Az izolált életveszélyes urológiai sérülés ritka, ez a magyarázata, hogy a politraumarizált betegek többségét baleseti sebészeten látják el, urológus konzílium segítségével. Alapelv, hogy bármely urológiai szerv sérülését urológus szakorvos, - minél kisebb maradandó következmény, szervmegtartásra törekedés érdekében lehetőleg az uro-traumatológiában jártas urológus szakorvos – lássa el. A kisebb nem életveszélyes izolált urológiai sérülések ellátása viszont urológiai osztályon kerülnek ellátásra. A traumás betegek ellátására a tárgyi és személyi feltételek adottak.   
Andrológiai profil: (profilvezető: Prof. Dr. Papp György Oszt. vez. főorvos)
Az intézmény az Európai Andrológiai Akadémia Minősített Képzőközpontjaként részt vesz a nemzetközi andrológus szakképzésben. Ennek megfelelően az andrológia teljes palettáját műveli.
A férfimeddőség kórismézésében az európai normának megfelelő, mikroszkópos és computeres ondóvizsgálatok, biokémiai tesztek elvégzésére is alkalmas az andrológiai laboratóriumunk. A férfimeddőség gyógyszeres, hormonális és nem hormonális kezelésében az intézmény élenjáró, a műtéti kezeléshez is minden lehetőség adott, ondóúti rekonstrukciók operációs céleszközökkel, mikrosebészeti módon történő megoldásához megfelelő felszereltséggel rendelkezünk. Az ország nagyobb mesterséges megtermékenyítési centrumaival intézetünk együtt dolgozik, a mesterséges megtermékenyítési eljárásokhoz (intrauterin inseminatio, lomibkbébi program) az andrológiai előkészítést és kezelési hátteret is biztosítjuk.


A Centrum WHO kompatibilis, felszereltsége is ennek megfelelő.(CASA-computer asszisztált spermium analízis, Color Doppler keringés vizsgálatokhoz, Rigiscan- erekciós zavarok megítéléséhez).
A férfiak szexuális zavarainak (merevedési zavar, ejakulációs zavarok) korszerű kivizsgálása folyamatos, a speciális esetekben végzendő, különleges vizsgálatok elvégzésére szakosodott centrum áll rendelkezésre. Az osztály a kezelés minden típusában kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.


Az idősödő férfiak (öregedés, férfi klimax) egészségügyi eltéréseinek komplex vizsgálata és kezelése andrológiai kezdeményezésre jött létre Magyarországon is, intézetünk e téren is úttörő szerepet vállal.
A férfi fogamzásgátlás terén a törvények által szabályozott eljárást (művi meddővé-tétel) rutinszerűen végezzük. Szükség esetén a műtét visszafordításához szükséges mikrosebészeti felszerelés is rendelkezésre áll.
Az osztály dolgozói tagjai és tisztségviselői hazai és nemzetközi tudományos társaságoknak és folyóiratok szerkesztőbizottságainak. Részt vesznek a medikus és szakorvos képzésben. Az osztályvezető, Prof. Dr. Papp György az Európai Andrológiai Akadémia tagja, a Magyar Andrológia Tudományos Társaság elnöke, a Magyar Andrológia főszerkesztője.
Alapítvány:
Neve: Dr. Molnár Jenő Alapítvány
Adószáma: 18010028-2-41
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu