nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2013-03-15 08:58
COMEDS elnöki látogatás az MH Egészségügyi Központban
A NATO Katona-egészségügyi Szolgálatfőnökök Tanácsának (COMEDS) elnöke, a francia származású Gérard Nédellec altábornagy kíséretével együtt tette tiszteletét az MH Egészségügyi Központban március 13-án.

 

A COMEDS elnök a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) meghívására érkezett Magyarországra március 11. és 14. között. A látogatás célja a NATO KEKK és a magyar katona-egészségügyi szolgálat munkájának megismerése volt.
Az észak-atlanti szövetség legmagasabb szintű egészségügyi döntéshozó szervezetének elnökét hivatalos programjának második napján elsőként Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök helyettese és Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka fogadta a Honvédelmi Minisztériumban. A találkozót követően a delegáció folytatta megbeszéléseit az MH Egészségügyi Központban, ahol a COMEDS elnök átfogó képet kapott a 2013. február 1-vel megalakult központ működéséről, annak új struktúrájáról és feladatrendszeréről. Tekintettel arra, hogy az újonnan létrejött szervezet alapvetően 2 pilléren nyugszik, a védelem-egészségügyi feladatok vonatkozásában Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes tartott előadást, a gyógyító terület munkájáról pedig Dr. Bazsó Péter főtanácsos adott részletes tájékoztatót.

 

 


Gérard Nédellec altábornagy rendkívüli érdeklődést mutatott az MH Egészségügyi Központ Honvédkórháza irányába, hiszen az ország csúcskórházaként működő intézmény kuriózumnak számít annak tekintetében, hogy nemcsak a honvédségi, rendőrségi, valamint a vasutas dolgozók egészségügyi ellátást biztosítja, hanem közel 1.5 millió civil lakosét is. A sürgősségi „beteg útvonalat” követve, a delegáció betekintést nyert a kórház mindennapi életébe is Dr. Bazsó Péter  kalauzolásával.
Az MH Egészségügyi Központ látogatásának további részeként a COMEDS elnök a központ Egészségügyi, Felkészítő és Továbbképző Intézetében kísérte végig a Harctéri Életmentő Katona (Combat Life Saver) gyakorlatot egy közel 40 perces bemutató keretein belül.

 

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu