nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2012-11-29 15:19
Oktató Kórház címet kapott a Honvédkórház
Oktató Kórház címet igazoló oklevelet vett át november 23-án délután Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Honvédkórház megbízott parancsnoka a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánjától, Prof. Dr. Karádi Istvántól.
Az átadásra a Honvédkórház központi telephelyén került sor, ahol beszédében Szabó István mérnök dandártábornok mérföldkőnek nevezte, hogy a Honvédkórház megkapta az Oktató Kórház címet: mint fogalmazott, az elmúlt több mint száz évben elvégzett munka a kiválóan felkészült orvosi és egészségügyi állomány elismerését jelenti. „A kitüntető cím a több évtizedes elkötelezett szakmai munkát jelzi” − mondta.

A magyar egészségügyben meghatározó szerepet játszó intézmény amúgy is szerteágazó feladatrendszere ezáltal még egy feladattal bővül az oktatás révén. Mindez egyszerre kitüntetés, kötelesség és lehetőség, hiszen a kórház munkatársai így tudásuk, tapasztalataik mellett átadhatják szakmai tisztességüket is az újabb generációknak, és példát mutathatnak számukra tartás tekintetében. Mindez a jövő nemzedék szempontjából is kulcsfontosságú. Szabó tábornok megköszönte a bizalmat és a kórház állományának munkáját, akik nélkül az elismerés elnyerése nem történhetett volna meg.

Dr. Karádi István köszöntőjében részletesen méltatta a Honvédkórház tevékenységét. Az ünnepségen dr. Borbíró Zoltán, az intézmény miniszteri biztosa, a honvédelmi tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára is részt vett.
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu