nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2012-01-31 15:34
Járóbeteg Szakrendelő Intézet bemutató
MH EK Honvédkórház - Járóbeteg Szakrendelő Intézet

    1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44. I. sz. telephely
    Igazgató: Dr. Timár Mihály orvos ezredes
    Vezető asszisztens: Kasza Ivánné sz. őrnagy
    Telefon:06-1-465-1800

I.  A Honvédkórház szerves része az önálló Szakrendelő Intézet. Itt a korábbi szolgáltatók ellátottjai, a jogszabály és szerződés alapján jogosultak, a hozzátartozói jogon igényjogosultak, és mindazok, akik a kórházban területi ellátásra jogosultak, kaphatnak ellátást (A területi ellátási kötelezettség szerinti igényjogosultak köre az ÁNTSZ honlapján megtekinthető. Ettől eltérés méltányosságból, vagy aláírt „Befogadó nyilatkozat” birtokában lehetséges).

II. A Papp Károly utcai – 2007 július 1-n átadott – 4 szintes épület korszerű, a XXI. századi igényeknek megfelelő környezetben biztosít helyet 27 szakma legtapasztaltabb képviselőinek, akik kényelmes, tágas, klimatizált rendelőkben végzik szakorvosi gyógyító-, megelőző, diagnosztikus, gondozó és konzíliáriusi feladataikat. Itt történnek az egyszeri vagy kúraszerű beavatkozások, és más szakrendelőkbe vagy fekvőbeteg gyógyintézetekbe való beutalások, a kötelező és speciális szűrőprogramok elvégzése.

III. A fogorvosi rendelők, elsősorban a Magyar Honvédség személyi állományának (hivatásos, szerződéses, önkéntes tartalékos katona, honvédségi köztisztviselő, közalkalmazott) aktív, nyugállományú igényjogosultjait és közeli hozzátartozóit, valamint a védett személyeket látják el. Az ORFK, BRFK dolgozóinak fogászati ellátását elsősorban a „Teve utcai központ egészségügyi szolgálata”, (1139 Budapest, Teve utca 4-6.), másodsorban a Honvédkórház I. számú telephely Fogászati rendelése végzi. A MÁV dolgozók fogászati alapellátását, a II. számú telephelyen (1062. Budapest, Podmaniczky u. 109-111. – korábban MÁV kórház) működő Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. végzi. A szájsebészeti ellátás a MH Honvédkórház, Szájsebészeti Osztály irányítása alá tartozik. Az ellátás feltételeit, díjtételeit, a díjtáblázat tartalmazza.

IV. A különféle szakmák mellett általános orvosi, alapellátó (háziorvosi, foglalkozás-egészségügyi) tevékenység is zajlik. Kiemelt feladatot látnak el a Szakrendelő Intézetben működő, de a kórházi osztályokhoz tartozó szakambulanciák. A különböző szakterületeken belül működő szakambulanciák, a szakrendelőkhöz hasonló tevékenység mellett, a szakterülethez tartozó – egyes kiemelt - betegségek felderítését, a betegek gondozását, szükség esetén az osztályos felvételt megelőző vizsgálatok elvégzését, a kórházi osztályról történő kibocsátást, követő gondozását látja el.   

V. A Szakrendelő Intézetben a szolgáltatások minőségét magas színvonalú informatikai adatkezelés, a belső minőségügyi rendszer és a folyamatos ellenőrzés biztosítja, annak érdekében, hogy a betegellátás szervezetten és ellenőrizhetően történjen. A betegek számítógépes előjegyzés segítségével kapnak időpontot, mely biztosítja a kulturált, minimális várakozási idővel járó szakorvosi tevékenységet. A betegelőjegyzés, az előjegyzett időpont módosítása, lemondása a szakrendelők többségében a Felvételi részleg segítségével személyesen és telefonon keresztül lehetséges, de a zárójelen belül „kibontható” szakterületek esetében, valamint egyes diagnosztikai vizsgálatokra az előjegyzés, közvetlenül a szakrendelők, illetve az adott diagnosztikai vizsgálóhely felhívása útján lehetséges (Telefonkönyv 1. - Szakrendelő ad közvetlenül előjegyzési időpontot - mappa).

A szakrendelők, szakambulanciák, diagnosztikai vizsgálóhelyek telefonszámai, a telefonkönyv menüpont alatt is megtalálhatóak, elhelyezkedés és szakterületek (telefonkönyv 2. – „K” épület), (telefonkönyv 3. – „D”, „I”, „IV.”, „VII.” épület), valamint orvosok szerint (telefonkönyv 4. „K” épület, orvosok szerint).

Kérjük kedves Betegeinket - saját és betegtársaik érdekében -, hogy az időközben feleslegessé váló, vagy nem aktuális időpontjukat időben mondják le. Ezzel elősegítik, hogy a szakrendelésekre az előjegyzési idő indokolatlanul ne növekedjen.

VI. A Szakrendelő Intézet reggel 6.30-kor nyitja kapuit. A szakorvosi ellátás 7.30-kor kezdődik és este 20.00. óráig (7.30-13.30. és 14.00.-20.00.) folyamatosan zajlik. Amennyiben a betegellátás ettől eltér, a betegeket időben kifüggesztett tájékoztató táblákon, és a honlapon tájékoztatjuk.
A Felvételi részleg teljes nyitva tartása alatt személyesen és a telefon menüpontjai segítségével lehet információhoz jutni és a betegellátással kapcsolatos ügyeket intézni.

Sajnos csúcsidőben (a délelőtti és a kora délutáni órákban) előfordulhat, hogy a korlátozott számú telefonvonalak és a telefonos ügyintézést végző kollégáink túlterheltsége miatt, az intézet nehezen érhető el. Ezért kérjük betegeinket, hogy sikertelenség esetén a telefonos ügyintézést igyekezzenek a késő délutáni órákban lebonyolítani. Abban az esetben, ha olyan szakrendelés, vagy szakambulancia szolgáltatásait szeretnék igénybe venni, melyek saját maguk intézik a betegek előjegyzését, kérjük, kövessék a telefon automata menüpontjainak utasításait, és közvetlenül hívják a megfelelő melléket.    

VII. A Járóbeteg Szakrendelő Intézetben 88 fő, magasan képzett, több éves tapasztalattal rendelkező szakorvos végzi a betegellátást. Többen rendelkeznek tudományos fokozattal, akik szakmájuk kiemelkedő képviselői. Minden rendelőben speciálisan képzett szakasszisztensek, asszisztensek segítik az orvosok munkáját, ezen kívül külön betegszállító áll rendelkezésre a mozgáskorlátozott betegek segítésére. A Felvételi részlegben mód van kerekesszék kölcsönzésére is. A magasföldszinten „Baba-mama szobát” alakítottunk ki. A szakrendelést végző szakorvos, és asszisztense az informatikai rendszer segítségével az előjegyzés és bejelentkezés alapján megadott sorrendben, behívókóddal, hangjelzéssel szólítja az ellátásra jelentkezőket, ettől azonban munkatársaink szakmai okból – sürgősség, 4-5-ös triageba sorolt beteg, kiemelt, vagy VIP beteg esetén - természetesen eltérhetnek. A szakrendelőkben az ellátással kapcsolatos egészségügyi adatokat az informatikai rendszerben rögzítik, a betegnek erről írásos összefoglalót (ambuláns lapot) készítenek, indokolt esetben előjegyzést adnak a következő vizitre.

VIII. A Járóbeteg Szakrendelő Intézetben az alábbi szakorvosi és speciális rendelések vehetők igénybe:
Baleseti sebészet, Belgyógyászat, Bőrgyógyászat, Diabetológia, EKG-kardiológia, Fogászati alapellátás, Foglalkozás – egészségügy (csak külön szerződéssel vehető igénybe), Fül-orr-gégészet, Gasztroenterológia, Gyógytorna, Ideggyógyászat, Kézsebészet, Nőgyógyászat, Ortopédia, Országos Haemophilia Központ, Országos Porfíria Központ, Prekoncepcionális és terhes diabetológia, Pszichiátria, Reumatológa-Fizioterápia, Sebészet, Szájsebészet szakambulancia (MH Honvédkórház, Szájsebészeti Osztály irányítása alá tartozik), Szemészet, Tüdőgyógyászat, Tüdőgondozó, Urológia, Plasztikai Sebészet Szakambulancia (MH Honvédkórház, Plasztikai Sebészeti Osztály irányítása alá tartozik), Égési Szakambulancia (MH Honvédkórház, Plasztikai Sebészeti Osztály irányítása alá tartozik),Szív, Ér és Mellkas-sebészeti Szakambulancia (MH Honvédkórház, Szív, Ér és Mellkas-sebészeti Osztály irányítása alá tartozik),

Alapellátó háziorvosi rendelés.

Az alábbi szakrendelések (az 1997. évi LXXXIII. Törvény - "a kötelező egészségbiztosítás ellátásáról" alapján) nem beutaló kötelesek: bőrgyógyászat, nőgyógyászat, urológia, fül-orr gégészet, pszichiátria és addiktológia, szemészet, általános és baleseti sebészet, onkológia. Minden egyéb szakrendelésre- az első alkalommal -, és diagnosztikai vizsgálatokra beutaló szükséges.
Csaknem minden szakma rendelkezik kórházi osztályos háttérrel, mely a betegek teljes körű ellátását garantálja.

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu