nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-07-01 11:06
„Az első csatát megnyertük” – ünnepi állománygyűlés a Honvédkórházban
A magyar egészségügy napja alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést június 30-án, kedden, Budapesten, az MH Egészségügyi Központban (MH EK). A Honvédkórházban megtartott ünnepségen részt vett dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese.


Dr.  Demeter János, az MH EK Podmaniczky utcai telephelyének vezetője ünnepi beszédében a koronavírus-járvány kapcsán úgy fogalmazott: a Honvédkórház dolgozói a folyamatosan változó állapotok és a vírusról naponta megjelenő új információk elsajátítása mellett is megállták a helyüket úgy, hogy valójában egy láthatatlan ellenség ellen küzdöttek. „Ez azért volt lehetséges, mert minden vezető és dolgozó becsülettel végezte és látta el feladatát” – hangsúlyozta. „A rendszer sikerrel vizsgázott és nagyban megkönnyítette az egészségügyi intézmények feladatellátását” – mondta a kórházparancsnoki rendszerrel kapcsolatban dr. Demeter János.

Dr. Böröndi Gábor altábornagy beszédében méltatta az MH Egészségügyi Központ munkatársait, kiemelve azt a példaértékű és innovatív munkát, melyet az elmúlt évtizedekben és a járványhelyzet ideje alatt végeztek. Az altábornagy elmondta: minden adott ahhoz, hogy a Honvédkórházból egy mintakórházat hozzanak létre. A tábornok kiemelte: a járvány idején, olyan kihívásokkal szembesült az egész ország – így természetesen a Magyar Honvédség is – melyre eddigi történelme során még nem volt példa. Az altábornagy – a járványt egyfajta biológiai hadviseléshez hasonlítva – a Honvédkórház munkatársainak előremutató gondolkodásával kapcsolatban elmondta: „egy teljesen új kihívás elé állított minket a vírus, ekkor jöttek a katonaorvosaink és a birtokukban lévő tudással, valamint technikákkal odaálltak az ügyünk mellé és ennek is köszönhető, hogy az első csatát megnyertük”.
 
A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese felhívta a figyelmet arra is, hogy a Honvédkórháznál rendelkezésre álló tudásra, tapasztalatra és innovációra nemcsak a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium, hanem az egész ország is támaszkodni tud.
Az ünnepségen dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka átadta a 2019. év dolgozói elismeréseket – melyre a járvány idején, áprilisban nem volt lehetőség. A vezérőrnagy ünnepi beszédében elmondta: az elismeréseket átvevők nemcsak 2019-ben, de a járvány idején is bizonyították, hogy szakmailag és emberileg is teljes mértékben felkészültek, így méltóak a díjak átvételére. „Az elmúlt időszak minőségi munkavégzése azt bizonyítja, hogy az összes dolgozóink, kollégánk érdemelne egy-egy elismerést” – mondta Kun Szabó tábornok.

Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Ördög Kovács Márton
Fotó: Kertész László

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu