nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-05-08 07:35
Légútbiztosítási berendezést adományozott a Honvédkórháznak az MVM Csoport

Insighters iS3 típusú légútbiztosítási szettet adományozott a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak az MVM Csoport. A berendezést az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán használják majd.

A tizenegy millió forint értékű videolaringoszkóp-berendezést prof. dr. Csomós Ákos, az MH EK Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosa vette át május 7-én, csütörtökön. A Honvédkórház képviseletében dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, illetve dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója is részt vett az átadáson. A berendezést az MVM Csoport részéről Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója és dr. Szentkereszty Ákos, az NKM hálózati társaságainak jogi és szabályozási igazgatója adta át.

 

„Az MVM Csoport elsődleges feladata az ország stabil energiaellátásának biztosítása, amit ebben a pandémiás helyzetben is garantálunk, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten szeretnénk támogatni a frontvonalban dolgozókat. Mindezt tesszük úgy, hogy közben hosszú távon gondolkodunk, és bízunk abban, hogy a készülék hatékony segítséget nyújt a betegek ellátásában nem csupán a koronavírus-járvány alatt, hanem az azt követő időkben is” – fogalmazott Jákó Eszter.

Dr. Csomós Ákos érdeklődésünkre elárulta: az MH EK Légútbiztosítási Központként is működő Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztálya évente húszezer beteg altatását végzi el, és több mint kétezer beteget lát el az Intenzív osztályon. „Jelen járványügyi helyzetben nagy segítséget jelent ez az eszköz, használatával a betegeket adott esetben úgy tudjuk intubálni – azaz a légcsőbe egy tubust helyezni -, hogy nem kell az arcunkat közel tenni a beteg szájához. A mindennapi munka során a későbbiekben is rendszeresen fogjuk használni olyan betegeknél, akiknél légútbiztosítási nehézség áll fenn” – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos.

Szerző: Faragó Fanny
Fotó: Tóth László 
Forrás: honvedelem.hu
kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu