nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-03-26 17:04
Előszűrő állomás a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnél
Előszűrő sátrat állítottak fel a Magyar Honvédség katonái a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kérésére az intézet udvarán március 26-án, csütörtökön. A sátornak köszönhetően ezentúl biztonságosabb keretek között végezhető el az intézménybe érkezők járványügyi előszűrése.

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: hasonló szituációban a Magyar Honvédség hármas szerepkört lát el. Mindenekelőtt képesnek kell lennie alapfeladatainak ellátására, a feladatot elvégző főerők – jelen pillanatban a rendvédelmi és egészségügyi szervek – támogatására, valamint közvetlen segítséget nyújt azoknak a szervezeteknek, akik a haderőhöz fordulnak. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója azzal a kéréssel fordult Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez, hogy a gyermekek előszűrésére biztosítson katonai sátrat. Kopcsó István kérdésünkre elmondta azt is: noha ilyen speciális helyzetben még nem próbálták ki, a rendszer nagyon jól működik, és az aktuális járványügyi szituációnak megfelelően módosítható.Dr. Bognár Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályának főorvosa emlékeztetett: a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól – az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben – járványügyi célra jelölte ki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására. „Mivel kiemelten fontos számunkra a hozzánk érkező kis betegek és az intézmény dolgozóinak biztonsága, ezért a hozzánk bármilyen panasszal érkezők előszűrő vizsgálaton esnek át a Magyar Honvédség által biztosított sátorban. Akik a COVID fertőzés irányában pozitivitást mutatnak, azok ellátása a Vöröskereszt segítségével kialakítandó vörös zónában történik, akik pedig nem mutatnak tüneteket, a jelenleg is üzemelő sürgősségi osztályon kerülnek ellátásra.” Dr. Bognár Zsolt elmondta azt is, hogy kialakítottak egy önálló intenzív részleggel rendelkező, COVID pozitív osztályt, illetve itt lehetőség van a koronavírusos gyermekek műtéti ellátásra is.

„Katonaként, édesanyaként és jövendőbeli nagymamaként számomra kifejezetten öröm, hogy segíthetünk a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak és kis betegeinek. Nagy örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat azért, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk a gyermekeket és az édesanyákat” – tette hozzá végezetül dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ operatív csoportjának vezetője.

Forrás: honvedelem.hu

Szerző: Antal Ferenc

Fotó: Ruzsa István

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu