nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-03-03 15:27
Ez történt februárban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumába 2020 februárjában 4726 személy érkezett ellátásra. Közülük 37-en életveszélyes, 603-an kritikus, 2687-en sürgős ellátást igénylő állapotban voltak.  

Mentőautóval 1461 személyt, mentőhelikopterrel 11 személyt szállítottak az intézménybe. Ez azt jelenti, hogy a Sürgősségi Centrumban megjelent betegek 31 %-át mentőautó hozta be. 

A 4726 betegből ellátásukat követően 1296 személyt vettek fel további ellátásra a kórház különböző osztályaira. 

A Honvédkórház teljes ellátását tekintve nagyságrendileg 5800 fekvőbeteget vettek fel a hónapban, miközben 5600 személy hagyhatta el az intézményt.

A kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályán 206 baba jött világra, köztük 3 ikerpár. A Koraszülött Intenzív Osztályon naponta átlagosan 14 kisbabáról gondoskodtak. 

Az intézményben az influenza jellegű megbetegedések magas száma miatt - a járvány kiterjedésének megelőzése érdekében – 2020. február 12-től teljes körű látogatási tilalmat rendeltünk el, amely jelenleg is érvényben van.  A részletekről honlapunkon folyamatos tájékoztatást adunk.

A koronavírus járványügyi helyzetének monitorozását a kórház szakemberei folyamatosan végzik. Szintén folyamatos a járványügyi koordináció a Magyar Honvédségen belül és a társszervekkel egyaránt. 

A katona- egészségügyi képzések folyamatosak, az elmúlt hónapban közel 200 katona felkészítése zajlott.

Katonai alkalmasságvizsgálaton közel 1400 fő vett részt.


legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu