nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-02-10 15:15
Tájékoztatás az elmúlt hét eseményeiről
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumában 2020. február 3. és február 9. között 1131 személy jelentkezett ellátásra. Közülük 372 személyt mentőautóval, 4 személyt pedig mentőhelikopterrel szállítottak az intézménybe.

Ebből 8-an életveszélyes, 124-en kritikus, 633-an sürgős ellátást igénylő állapotban érkeztek. Az 1131 betegből az ellátást követően 303 személyt vettek fel további ellátásra a kórház különböző osztályaira. 

Sürgősségi Centrum 2020. 6. hét

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvosai az elmúlt hét folyamán 130 akut és életmentő műtétet végeztek.

A Honvédkórház teljes ellátását tekintve 1428 fekvőbeteget vettek fel, miközben 1365 személy elhagyhatta az intézményt. 

A hét folyamán a kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályán 41 baba jött világra. Ezzel egy időben a Koraszülött Intenzív Osztályon naponta átlagosan 14 kisbabáról gondoskodtak. 

Az Urológiai és Andrológiai Osztályon Laparoszkópos Radikális Prosztatektómia műtétet végeztek, mely a rosszindulatú prosztata tumor eltávolítására szolgáló beavatkozás. Ennek során minimálisan invazív sebészeti technikával, - a nagy hasi feltárást elkerülvén - apró metszésekkel történik a prosztatarák, és lényegében a teljes prosztata kiirtása. Magyarországon mindösszesen 3 urológián végeznek ilyen típusú beavatkozást, köztük a Honvédkórház Urológiai osztályán.

Az influenza jellegű megbetegedések magas száma miatt - a járvány kiterjedésének megelőzése érdekében - 2020. február 7-től az intézmény részleges látogatási tilalmat vezetett be, ami várhatóan 2020. február 12-től teljes körű látogatási tilalomra módosul. Erről honlapunkon folyamatos tájékoztatást adunk.

A koronavírus járványügyi helyzetének monitorozását a kórház szakemberei folyamatosan végzik. Szintén folyamatos a járványügyi koordináció a Magyar Honvédségen belül és a társszervekkel egyaránt.

Az elmúlt héten – a hosszabb időszakokra átvett ügyeletek mellett – több fővárosi kórház ügyeletét is átvette az intézmény, többek között sebészeti, idegsebészeti, poly-neurotraumás, valamint a stroke- thrombolysis eseteket. 

A katona- egészségügyi képzések folyamatosak, az elmúlt héten nagyságrendileg ötven katona felkészítése zajlott.

Katonai alkalmasságvizsgálaton 372 fő vett részt.


legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu