nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-02-07 07:27
Szakmai konferencia a fizioterápia és reumatológia területére fókuszálva
Az elmúlt évekhez hasonlóan, 2020 január utolsó hétvégéjén ismét megrendezték a „Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” konferenciát az MH Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézetben.

Magyarország világviszonylatban is kiemelkedő minőségű vízrajza fontos szerepet játszik a reumatológiai és fizioterápiás kezelésekben. A világ legnagyobb, természetes termál tava a Hévízi-tó, amely a testet és a lelket egyaránt felfrissíti. Így kézenfekvő, hogy az idei évben a természetes vizek és azok szervezetünkre gyakorolt hatása állt a kongresszus középpontjában. 

A konferencián az MH Egészségügyi Központ szakemberei mellett a szakterület kiváló specialistái is jelen voltak.

Bőrgyógyászati megbetegedésekről Prof. dr. Wikonkál Norbert tartott előadást, ehhez kapcsolódva dr. Szalkai Iván PhD ayurvéda tanár rámutatott, hogy a szervezet önregeneráló, gyógyító folyamatait hogyan lehet aktiválni a bőrfelszínen stimulálható létfontosságú energiaközpontokon keresztül.  

Dr. Weinhoffer Judit PhD kihangsúlyozta, hogy gyógyítás során sosem szabad elfelejteni az egyén fontosságát. Relaxációs gyakorlatot is elvégezhettek a konferencia résztvevői Dr. Reider-Gera Ildikó klinikai szakpszichológus útmutatásai alapján. 

A rendezvényen Dr. habil Szakács Zoltán PhD neurológus főorvos az alvászavart okozó mozgási rendellenességről beszélt, a nyugtalan láb szindróma tüneteinek felismeréséről, terápiájáról, szövődményeiről. Az érrendszeri megbetegedéseket és azok rehabilitációs lehetőségeit dr. Dzsinich Csaba főorvos ismertette.  

Prof. dr. Sandra Sándor az ivókúra jelentőségéről beszélt, amely az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít a gyógyszeres kezelésekkel szemben. Rávilágított az igazán tiszta, egészséges víz gyógyító hatására, az azt veszélyeztető környezeti hatásokra. A Zala megyei Szent Rafael Kórház dietetikusa Monori Krisztina a munkája során tapasztalt életmódbeli változtatások nehézségeiről, akadályairól beszélt, amelyek leküzdése igazi kihívást jelent az egyénnek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főorvosa, Dr. Götli Kinga kiemelte a rendvédelmi dolgozók egészségmegőrzésének jelentőségét.  

Szigeti Katalin gyógytornász a Harkány gyógyfürdő egy olyan terápiájára hívta fel a figyelmet, amely lehetőséget nyújt a női vizelet inkontinencia sikeres, komplex fizioterápiás kezelhetőségéről. 

A jövő kezelési lehetőségei folyamatosan fejlődnek. Hába Györgyi gyógytornász „Robotasszisztált fizioterápia” című előadásában a rehabilitáció olyan területét mutatta be, amelyet naponta alkalmaz nagy hatékonysággal a stroke-os, sérülésből adódó bénulásban szenvedő betegeknél.  

Dr. László Gábor az ülőmunka gerincre gyakorolt hatásáról, dr. Hunyadi János a megfelelő folyadékbevitelről beszélt.

Dr. habil Jordán Győző PhD egyetemi docens, prof. dr. Németh Éva egyetemi tanár és dr. Kardos Levente egyetemi docens a természet és az ember elválaszthatatlan kapcsolatáról tartott előadást, ugyanis az egyén szimbiózis kapcsolata a természettel nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásához. 

A két napos szakmai konferencia - amely kiváló alkalom az új módszerek megismerésére és a szakmai kapcsolatok ápolására - Pácserné Bozi Judit, a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány elnökének, valamint az alapítvány támogatásával valósult meg.
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu