nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-02-04 15:09
Tájékoztatás az elmúlt hét eseményeiről
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumában 2020. január 27.-február 2. között 1180 személy jelentkezett ellátásra. Közülük 463 személyt mentőautóval szállítottak az intézménybe.

Ebből 13-an életveszélyes - akik közül 3 fő polytraumatizált – 144-en kritikus, 687-en sürgős ellátást igénylő állapotban érkeztek. Az 1180 betegből az ellátást követően 77 személyt vettek fel további ellátásra a kórház különböző osztályaira. 

Sürgősségi Centrum 2020. 5. hét

 

A kórház szakemberei 2020. február 2-án szaktudásukkal támogatták annak a 7 magyar állampolgárnak a hazaszállítását, akik a kínai Vuhan városából, a koronavírus gócpontjából kérték evakuálásukat.

A koronavírus járványügyi helyzetének monitorozását a kórház szakemberei folyamatosan végzik.

Az elmúlt héten – rövidebb időszakokra – több fővárosi kórház ügyeletét vette át az intézmény, többek között a kardiológiai, sürgősségi, poly-neurotraumás, valamint a stroke- thrombolysis eseteket. 
 
A Honvédkórház teljes ellátását tekintve 1540 fekvőbeteget vettek fel, miközben 1450 személy elhagyhatta az intézményt. 
Ebben az időszakban a kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályán 47 baba jött világra, köztük egy ikerpárral.

Az intézmény felkészült a megnövekedett számban érkező influenzás betegek kezelésére. A múlt héten a kórházban - a megfelelő óvintézkedéseket betartva – 9 beteget kezeltek.
Az országosan megnövekedett esetszámra való tekintettel - várhatóan 2020. február 7-től - részleges látogatási tilalom bevezetésére kerülhet sor. Erről honlapunkon folyamatos tájékoztatást adunk. 

A katona- egészségügyi képzések folyamatosak, az elmúlt héten nagyságrendileg ötven katona felkészítése zajlott.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu