nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-01-23 12:22
Projektzáró megbeszélés Kecskeméten
„Fiziológiai és pszichológiai személyi kalibrálási adatokon alapuló vizsgálati módszer és neurofeedback-elven működő alkalmasság-vizsgálati rendszer kifejlesztése” elnevezéssel indított pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, amelynek projektzáró értekezletét 2019. december 18-án rendezte meg az Aviatronic Repülésfejlesztő Kft.  az MH Egészségügyi Központ  Repülőorvosi Alkamasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben.

A 2017-ben indított projekt során kifejlesztettek egy hálózat alapú, informatikai pszichológiai tesztrendszert (FIPOK), annak alapjait és lehetséges felhasználási területeit, amely a speciális és általános katonai alkalmasság vizsgálatok során használható fel. Működés közben egyszerű pszichológiai feladatok végrehajtása során, speciális informatikai eszközök és programok, élettani változásokat rögzítenek és elemeznek. A feladatok szükség esetén automatikusan módosulnak.

A rendszer fejlesztésében részt vett a kecskeméti intézet részéről Hornyik József alezredes és Dr. Szabó Sándor András Phd. ezredes. A rendszer prototípusának pozitív eredményességét 2019-ben tesztelhette Hornyik alezredes a Balti Air Policing légtérrendészeti katonai művelet során.  Előnye más, hasonló nemzetközi fejlesztésekhez képest (ICASM2019) a vizsgálható pszichológiai tulajdonságok lényegesen bővebb választéka, a valós idejű mesterséges intelligencia alapú adatfeldolgozás, a párhuzamosság, az igényeknek megfelelően alakítható felépítés és végül a mobilitás, ami lehetővé teszi a laboratóriumi környezeten kívüli felhasználást. A megbeszélésen meghívott vendégként részt vett az MH Modernizációs Intézet képviseletében Szarka Csaba ezredes. 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu