nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2020-01-21 12:13
Az orvostudomány kulcsszerepet játszik a jövőnkben
Egyre szorosabb az együttműködés az MH Egészségügyi Központ és a Semmelweis Egyetem között. A két intézmény célkitűzéseiről január 20-án, hétfőn tanácskoztak a vezetőség tagjai.

A tanácskozáson dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka köszöntötte dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát, ezt követően szakmai előadást tartott a résztvevőknek. Prezentációjában kitért a központ szervezeti felépítésére és feladatrendszerére, ismertette a védelem-egészségügyi és határmenti feladataikat, mindemellett említést tett az MH EK egészségügyi kiképzőbázisáról és rehabilitációs központjairól. Részletesen beszámolt az intézmény működési és ellátási rendszeréről, a szakrendelésekről és járóbeteg-ellátásról, orvos- és egészségügyi szakállományáról, az egészségügyi-szakdolgozók utánpótlásának fontosságáról és a szakorvosképzésről. Szakmai beszámolója végén az intézmények közötti együttműködés sarkalatos pontjait és célkitűzéseit egyeztették az egybegyűltek. Szó esett – többek között – a tanszéki csoportok tevékenységének fejlesztéséről, valamint az oktatási, kutatási és tudományos célú partnerség erősítéséről.

Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy érdeklődésünkre elmondta: a két szervezet együttműködése évekre nyúlik vissza, és már eddig is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. „Mivel évről-évre növekszik az orvostanhallgatók, valamint a rezidens képzésben résztvevő orvosok létszáma, rendkívül fontos számunkra az, hogy az ország egyik meghatározó orvosi egyeteme szakmai felügyeletet tudjon biztosítani számunkra” – hangsúlyozta az MH EK parancsnoka. „Reményeink szerint a jövőben, olyan műveleti tartalékos orvosokat tudunk majd a tagjaink között, akik a Role-1, illetve a Role-2-es képességben tudnak nekünk segíteni.”

Jövőbeli terveik közt szerepel továbbá az önkéntes egészségügyi tartalékos állomány képzési rendszerének kiépítése, valamint a katonai ösztöndíjas orvosképzési rendszer kialakítása.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszédében hangsúlyozta: az orvostudomány és az ezzel kapcsolatos innováció kulcs szerepet játszik a jövőnkben. „Az egyetem egy curriculum reformkoncepciót valósít meg, amelynek leglényegesebb eleme, hogy egy adott elméleti képzésre egy nagyon határozott, jól strukturált gyakorlati képzést épít. Ehhez gyakorló helyekre van szükség, amiben számítunk a Honvédkórház segítségére. Mindemellett szeretnénk egy konkrét partnert is találni a központ vonatkozásában, egy lényegesen nagyobb, robusztus tudományos együttműködés értelmében” – tette hozzá az egyetem rektora. A tanácskozást követően dr. Kun Szabó István vezérőrnagy körbevezette a vendégeket a kórház Sürgősségi Centrumában. Végül az intézmény helikopterleszálló-platformját tekintették meg a Semmelweis egyetem képviselői, az Egészségügyi Központ vezetői és osztályvezető főorvosai, valamint a meghívott vendégek.

Szerző: Faragó FannyFotó: Szabó Lajos zászlós 

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu