nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-12-14 10:57
A székhelyen is nevet kaptak a műtők
A Honvédkórház kiemelkedő személyiségeiről kaptak nevet a műtők a székhelyen 2019. december 13-án.
A „120 éves a Honvédkórház” programsorozat egyik záró rendezvényeként a Podmaniczky utcai telephely példáját követve, ez alkalommal az intézmény székhelyén kaptak nevet a műtők.
A választott elnevezések, a szakterületek munkatársainak javaslatai alapján kerültek fel a műtők bejárataihoz. Több esetben az osztályok első vezető főorvosára esett a választás, de volt, akinek a nevét kiemelkedő szakmai tevékenysége alapján választották ki.
Az ünnepségen Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta, hogy az intézmény történelmi gyökerei, nagy múltú gyógyító tevékenysége a mai napig meghatározza az intézmény szellemiségét. Külön örömöt jelent, hogy több olyan szaktekintély is jelen van az ünnepségen, akikről a műtők a neveiket kapták. Sajnos vannak, akik már nem lehetnek jelen az ünnepségen, de jóleső érzés, hogy családtagjaikat, korábbi kollégáikat, tanítványaikat a sorok között láthatjuk – tette hozzá.
A kórház aktív szakemberei beszédeik során felidézték a műtők névadóinak szakmai tevékenységét, érdemeit és megfogó személyiségét, mely tulajdonságokkal a mai napig követendő példát állítanak a ma egészségügyi dolgozói elé.
Műtők nevei:
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály I. műtő: Dr. Wittek László
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály I. műtő: Dr. Barna Béla
Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály ébredő: Dr. Koncz Györgyné Réti Rózsa
Baleseti sebészeti műtő: Dr. Diner Ottó
Általános sebészeti műtő: Dr. Hermann István
Plasztikai és égéssebészeti műtő: Dr. Zoltán János
VII. műtő: Bátori Magdolna 
Érsebészeti műtő: Dr. Dlustus Béla
Idegsebészeti műtő: Batthyány-Strattmann László

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu