nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-12-13 07:38
Jubileumi ünnep a katona-egészségügyben
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK). A kerek évszámot a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban ünnepelték december 11-én.
Az immáron tíz éves NATO KEKK egy tizenegy tagállam összefogásával, magyarországi székhelyen működő katonai szervezet, amely hathatósan hozzájárul a Szövetség katona-egészségügyi törekvéseihez és vezető szerepet vállal a Szövetség képzéseinek, doktrínáinak, szabványosítási eljárásainak és tapasztalatfeldolgozási rendszerének fejlesztésében.

A szervezet jubileumi ünnepségén Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára köszöntőbeszédében Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Minisztérium nevében is gratulált a központ tíz éve tartó működéséhez. Kijelentette, hogy a NATO a történelem legsikeresebb szövetsége, amelynek sikereihez Magyarország is hozzájárult, kiválósági központok rendszere pedig az egyik legjobb példája a nemzetek közötti együttműködésnek. Szabó István felidézte, hogy a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ volt hazánk első nemzetközi katonai szervezete. Létrejötte nagy elismerés és megtiszteltetés volt Magyarország számára. A központ évtizedes sikeres működése pedig kiváló bizonyítéka Magyarország NATO iránti elköteleződésének – mondta a honvédelmi államtitkár.

Kiemelte, hogy a központ érdemeit növeli az a tény is, hogy kevesebb, mint ötven fős létszáma ellenére a szervezet számos alkalommal szervezett sikeres és hasznos nemzetközi gyakorlatokat. Mint fogalmazott: ezen csaknem 50 ember elkötelezett munkája kiváló lehetőséget biztosított 39 nemzet és 54 alakulat összesen 2 600 katonája számára, hogy együtt vegyenek részt különböző felkészítéseken.A rendezvényen beszédet mondott Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke is, aki úgy fogalmazott, hogy az elmúlt tíz év hatalmas munkát jelentett a NATO KEKK számára, hiszen a kezdetek kezdetén egy addig teljesen járatlan úton indultak el az alapítók. Tették mindezt a központ tagjai rekordidő alatt úgy, hogy ma már a szervezet neve és sikeres tevékenysége közismert. „Bebizonyították, hogy akár egy kis létszámú, szakmájához kiválóan értő csoport is képes hatalmas változást véghez vinni” – húzta alá Mihócza Zoltán altábornagy.Dr. Kopcsó István dandártábornok, a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ legelső parancsnoka felidézte a sokszor igencsak embert próbáló kezdeteket és örömének adott hangot, amiért a vezetése alatt útnak indult katonai szervezet töretlen sikernek örvend a mai napig. Végül a NATO KEKK jelenlegi parancsnoka, dr. Dirk-Friedrich Klagges dandártábornok szólt az ünneplőkhöz. Beszédében köszönetet mondott és gratulált kollégáinak a 10 éves fennállás ünnepén, valamint ígéretet tett, hogy a feladatok és a kihívások a jövőben sem maradnak alább a központ számára.

Forrás: honvedelem.hu

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu