nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-11-26 15:24
Tudományos-szakmai konferencia a hon-és rendvédelmi egészségügyi dolgozók számára
Immár kilencedik alkalommal szervezett hon- és rendvédelmi egészségügy különböző aspektusait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács, a rendőrség, valamint az MH Egészségügyi Központ Budapesten, a Duna Palotában.
A tudományos tanácskozást – amelyen mások mellett részt vett Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka – prof. dr.  Merkely Béla, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Sabjanics István a Belügyminisztérium Tudománystratégiai és – koordinációs Főosztály, főosztályvezetője, valamint Erdélyi Lajos a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A november 26-27-ei rendezvény fővédnökei Pintér Sándor belügyminiszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter. 
Erdélyi Lajos megnyitójában hangsúlyozta: ezen a területen is példaértékű az együttműködés a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium között. „Az orvostudomány 21. századi fejlődése kiemelkedő, rendkívüli és ehhez hozzátartozik a magyar orvosok kimagasló képzettsége és elismertsége is” – mondta Erdélyi Lajos, hozzátéve: természetesen azok a kihívások sem kicsik, amelyekkel az orvostudománynak szembe kell néznie.
A Honvédkórházzal kapcsolatban az államtitkár emlékeztetett arra, ebben az intézményben történik a rendvédelmi és honvédelmi szervezetek dolgozóinak, illetve hozzátartozóiknak foglalkozás-egészségügyi ellátása, a különböző alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Mint fogalmazott: közös értékünk a Honvédkórház és ezt az értéket a jövő nemzedéke számára meg kell őrizni.
Ezt követően a tudományos tanácskozás résztvevői az emésztőrendszeri betegségek változó és komoly kihívást jelentő kérdéseit tekintették át, valamint arra is választ kerestek, hogy a tudományos eredmények és a klinikai gyakorlati tapasztalatok hogyan segíthetik a honvédelmi és rendvédelmi szolgálatok tagjaival szemben megfogalmazott speciális elvárásokat.

Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Antal Ferenc és Ördög Kovács Márton
Fotó: Rácz Tünde

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu