nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-11-21 09:43
XIII. Szakdolgozói Tudományos Nap
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Ápolási Igazgatósága immáron 13-ik alkalommal szervezett Szakdolgozói Tudományos Napot az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, Balatonakarattyán 2019. november 5-6-án. 
A „120 éves a Honvédkórház” programsorozat részét képező, akkreditált, interdiszciplinális szakmai továbbképzés középpontjában az országos tisztifőorvos négy módszertani levelét feldolgozva, a nozokomiális fertőzések prevenciója szerepelt. Előadások hangzottak el műtéti sebfertőzések-, gépi lélegeztetéssel összefüggő pneumonia-, húgyúti fertőzések-, véráramfertőzések megelőzése témákban.  

Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány támogatásával megvalósult két napos szakmai továbbképzés 120 fő részvételével zajlott, 30 színvonalas előadás hangzott el a fővárosi és a vidéki telephelyek orvosai és szakápolói tolmácsolásában.

A konferenciát Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka nyitotta meg, aki méltatta a közelmúlt eredményeit, és felhívta a figyelmet a jövő kihívásaira. A résztvevőket szintén köszöntötte Dr. Jákó Kinga orvosigazgató asszony. 

Deli Mária alezredes, ápolási igazgató asszony köszöntőjében hangsúlyozta, hogy idén, az elmúlt évekhez képest a legalacsonyabb a szakdolgozói fluktuáció, legmagasabb a továbbképzéseken résztvevők száma, a szakképzések támogatása. Kiemelte, hogy az MH Egészségügyi Központ tudásalapú intézmény, ezért a kompetenciafejlesztés, a képzés és a továbbképzés stratégiai területek az ápolásszakma számára.  Méltatta, és köszönetet mondott a társszakmák képviselőinek, előadóinak, a támogatóknak az együttműködésért, a sikeres tudományos rendezvény lehetővé tételéért.

 Rendezvényen résztvevők szavazatai alapján a legszínvonalasabb előadások:

I. Dr. Szedlák Miklós György – SBC
Szepszis menedzsment a sürgősségi osztályon
II. Dr. Jancsó Máté, Dr. Fekete Attila, Wágner Katalin – Plasztikai és Égés-sebészeti Osztály
A NPWT szerepe a sebfertőzések megelőzésében a plasztikai sebészeti ellátás során
Süle Krisztina, Dr. Székely László – Szív, - Ér és Mellkas-sebészeti Osztály
A szívsebészetben alkalmazott negatív nyomás terápia ápolási vonatkozásai, avagy a csapat szerepe, akik a színfalak mögött teszik lehetővé a sikeres felépülést!
III. Dr. Sebestyén László Géza, Horváthné Molnár Anna, Légrády Anna – Urológiai és Andrológiai Osztály
Katéterezés szabályai, a katéter okozta húgyúti fertőzések megelőzése
IV. Szabó Elvira, Eilerné Méri Katalin – Szülészet-Nőgyógyászati Osztály és PIC
Kéz, mely a bölcsőt ringatja
Varga Levente, Csomor Krisztina, Kiss Anita, Szpiszárné Hegedűs Zsuzsanna, Szpiszár István, – SBC
Fogyóanyag felhasználástól a véráram fertőzésekig
V. Nagy Gábor, Biró Zsoltné, Käfer Mónika, Kókainé Márkus Veronika, Dr. Simon Judit, Szántó Erika – Központi Laboratóriumi Diagnosztikai Osztály
Véráram fertőzés mikrobiológiai diagnosztikája

E konferencia szellemében és értékei mentén, 120 éves hagyományaink alapján dolgozunk tovább a betegek gyógyulásárét. 

„ Az emberért megyünk mi küzdelembe, 

Fegyverünk a tudás és szeretet”

Juhász Gyulalegfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu